УЧ.ИГРИ: Зала "Русалка" е домакин на финалите по хандбал за 8-10 клас (ВИДЕО)

21.06.2019 г. 13:32:31 ч.
/
УЧ.ИГРИ: Зала "Русалка" е домакин на финалите по хандбал за 8-10 клас (ВИДЕО)

 
Финалният турнир по хандбал от Ученическите игри за юноши 8-10 клас се провежда от днес до неделя, 21-23 юни, в зала Русалка. В него участват шестте най-добри отбора от България, които ще определят шампиона в тази възрастова група. Това са: ПГ по механоелектротехника и електроника (Бургас), Професионалната техническа гимназия(Варна), ПГ по електротехника и електроника (Горна Оряховица), Неврокопска професионална гимназия "Д.Талев" (Гоце Делчев), 81 СУ "Виктор Юго" (София) и представителят на  Добрич -  ЕГ "Гео Милев". Домакините са водени от Жулиета Андреева.
Финалният турнир бе открит от Мариела Христова, представител на Българската асоциация спорт за учащи, която е и Гл.ръководител на турнира. Тя пожела на състезателите победи, фейърплей и много нови приятелства. Класирането на отборите ще се извърши на база спечелените от срещите точки. Ще има и Златна седмица на турнира, определена чрез анкета сред треньори и съдии.  Призьорите ще бъдат наградени от организаторите - Сдружение "Училищен спорт, туризъм и младежки дейности - Добруджа". Главен съдия на състезанието е Митко Добрев, представител на БФ Хандбал.
В първата среща днес отборът на Бургас победи с категоричното 40:19 София. Във втората среща един срещу друг се изправиха домакините от Добрич и Гоце Делчев.
Следобедните мачове започват в 16 часа. Тогава играят Варна и София, а от 17 часа е срещата между претендента за първото място - Горна Оряховица и домакините от Добрич.
В събота програмата включва: 9.30 ч Бургас-Варна и в 10.30 ч. Гоце Делчев - Г.Оряховица.
Полуфиналите са в събота следобед от 15 ч, когато играят петият и шестият във временното класиране, от 16 часа регламентът  среща първият от група А и вторият от група Б и от 17 ч. е мачът между Б І и А ІІ.
Финалите са в неделя. От 9.30. е срещата за 3-4 място, а от 10.30 -за  първо и второ място.
 
Репортаж на Дана Михайлова и Преслав Димитров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ФУТБОЛ: "Добруджа" остава на върха, Галин Стоянов с 4 гола за най-убедителната победа
ФУТБОЛ: "Добруджа" остава на върха, Галин Стоянов с 4 гола за най-убедителната победа
ВОЛЕЙБОЛ:  Юношите на Добруджа 07 с открита тренировка в Деня на независимостта
ВОЛЕЙБОЛ: Юношите на Добруджа 07 с открита тренировка в Деня на независимостта
ФУТБОЛ: „Добруджа“ приема „Спартак“ (Плевен) в Елитната група U15
ФУТБОЛ: „Добруджа“ приема „Спартак“ (Плевен) в Елитната група U15
ФУТБОЛ: Още един шампион на България идва на звездния мач в Добрич
ФУТБОЛ: Още един шампион на България идва на звездния мач в ДобричЯндекс.Метрика