Начало >Добруджа >Общество

"Алексия" приключи една успешна година с фурор на ДП по гимнастрада в Шумен

20.05.2019 г. 13:54:24 ч.
/
"Алексия" приключи една успешна година с фурор на ДП по гимнастрада в Шумен
СК "Алексия" приключва състезателната година с изключително големи успехи и като че ли хората свикнаха с това, но всяка година ни коства повече усилия, заяви за радио Добруджа Севдалина Мавродиева, която е президент на клуба, ст.треньор и главен хореограф. В началото на нейната своеобразна равносметка  за изминалата състезателна година тя благодари на колегата си - Ваня Колева, която работи с подрастващи в 6 детски градини.
"Алексия" участва за трета поредна година на Държавното първенство  по гимнастрада, но за първи път под собствено име. Досега клубът се състезаваше под шапката на МИК -Гергана, ползвайки техния лиценз. През тази година Общо събрание на БФ Худ.гимнастика разреши специално на СК "Алексия" да се включи в надпреварата.
Това е прецедент, не смея и да си помисля какво постигнахме, не вярва все още Севдалина Мавродиева, която, за да докаже, че заслужава цялото това внимание и уважение, подготвя децата си перфектно. През последната седмица те са тренирали дру- и триразово и са били освободени дори от училище, разказва талантливата треньорка.  
121 отбора от 42 клуба и над 1500 гимнастички се включиха  на ДП в Арена Шумен при перфектна организация и отлични условия. СК "Алексия" се представи с три хореографии, подготвени прецизно и до съвършенство. Малките се класираха на първо място с най-много точки от първия шампионатен ден с танца "Котки в шапка". На следващия ден двете съчетания - "Кобри" и "Жар птици" се състезаваха в една и съща категория, което им отрежда съответно първо и второ място, а на емблематичният танц "Кобри", донесъл световна  титла на клуба преди 6 години,  съдиите вдигат изключително висока оценка - 74.5 т. от 80 възможни. Самата треньорка обаче  се чуди на шега,  къде се "губят" тези 5 неприсъдени  точки.  
След участията на добричките формации, отговарящата за масовия спорт във федерацията - Мариета Дукова е изразява  искреното си съжаление, че "Алексия" няма да представя България на СП по гимнастрада в Австрия. Участието на добричките таланти е невъзможно, тъй като заявките се правят 2 години по-рано, а тогава нищо около представянето на клуба не е било изяснено, пояснява Лина Мавродиева и се заканва отсега да подаде заявка за следващото Световно през 2021 г.
Още един фестивал предстои, но той е по-лек и на него ще участват най-малките деца (7-10 г.). Най-малките(4-6 г.) вече имаха възможност да станат първи на силния международен турнир в Русе. ДП по танци в Пловдив също приключи перфектно за клуба - само с първи места.
Сега предстои  лятна почивка, но само за децата, защото Севдалина Мавродиева е получила покана от БФ Художествена гимнастика да работи на летните тренировъчни лагери с подрастващите елитните гимнастички. Ще си помисля какво точно бих могла да дам от себе си като хореограф, заявява Лина и допълва, че това е голяма чест за нея, защото тези деца след време ще са основните кандидатки за националния отбор на страната.

Коментирайте
Подобни новини
Последен ден за регистрация в Общинските избирателни комисии за участие в местния вот
Последен ден за регистрация в Общинските избирателни комисии за участие в местния вот
Водните аварии днес
Водните аварии днес
16 септември - Звънецът бие!
16 септември - Звънецът бие!
Вестник ГЛАС: 65 години Професионален ансамбъл – гордостта на Добруджа
Вестник ГЛАС: 65 години Професионален ансамбъл – гордостта на ДобруджаЯндекс.Метрика