1200 лекоатлети ще посрещне Добрич за зимните шампионати в зала

08.02.2014 г. 11:34:00 ч.
/
1200 лекоатлети ще посрещне Добрич за зимните шампионати в зала
За трета поредна година Добрич ще е домакин на зимните шампионати на Българска федерация лека атлетика (БФЛА). Последните три години и националният отбор на страната води подготовка в Добрич през зимния период, така че е подходящо да се благодари и на ръководството на общината и на ръководството на „Спортни имоти" за отношението, което имат към нашия спорт, заяви за радио Добруджа изпълнителният директор на федерацията Диян Драшков. Състезанията ще започнат на 12 февруари, сряда, с 45-ото издание на Международния турнир „Академик" и Държавните шампионати за момичета и момчета под 16 години, и юноши и девойки младша възраст.
От БФЛА се надяват, както и до сега, всичко да премине на много високо ниво. Очакват се около 1200 човека да участват в тези състезания. Настаняването ще е не само в Добрич, но и в градовете от областта, тъй като тук легловата база е максимално заета през този период.
„В момента България разполага с една единствена елипсовидна зала и това е залата в Добрич, дали разстоянията са проблем за някои отбори или не, нямаме избор, а и това е въпрос на гледна точка. За състезателите от Добрич, Варна, Шумен ще е удобно", каза изп.директор на федерацията в отговор на въпрос, свързан с отдалечеността на Добрич от столицата. Председателят на Съдийската колегия проф. Апостол Славчев ще пристигне в Добрич, тъй като той има много сериозни ангажименти по време на състезанията.
Състезанията в Добрич за мъже и жени винаги са имали своето съществено значение като последен тест за националните състезатели преди Балканиадата в Истанбул на 22 февруари. Подготовката на тези състезатели, които ще бъдат селектирани за участие на Балканския шампионат, ще продължи в Добрич до отпътуване на състезателите за Турция, след което те отново се връщат в Добрич за подготовка и в очакване на Световното първенство, което тази година е от 7 до 9 март в полския град Сопот.
В момента подготовка в Добрич води атлет № 1 на България за 2013 г. Георги Иванов (тласкане гюле), който е национален рекордьор в зала и на открито. Тук тренират Йово Николов с неговата група, част от която е Митко Ценов, двукратният европейски вицешампион на крос - кънтри и един от най-перспективните млади атлети на България. Подготовката си тук провежда и Гита Додова (троен скок), участник на Олимпийските игри и на ЕП през миналата година в Гьотеборг. Очаква се да се присъедини към групата Венелина Венева (скок височина), а вече в самото състезание ще се включи Ваня Стамболова (400 м гл.бягане и 400 м с препятствия), Теодора Коларова( 800 м) и всички национални състезатели, които са здрави и които водят подготовката си в България.


Коментирайте
Подобни новини
Две титли за ветераните на „Дама купа“ - Добрич на държавното първенство по тенис на маса
Две титли за ветераните на „Дама купа“ - Добрич на държавното първенство по тенис на маса
Титли за Добрич, Каварна и Румъния на международния турнир на кортовете на ТК „Добруджа“
Титли за Добрич, Каварна и Румъния на международния турнир на кортовете на ТК „Добруджа“
Нов резултатен кръг в АМФЛ-Добрич. Пет отбора са с пълен актив
Нов резултатен кръг в АМФЛ-Добрич. Пет отбора са с пълен актив
ХАНДБАЛ: „Добруджа“ започна сезона с домакинска загуба (ВИДЕО)
ХАНДБАЛ: „Добруджа“ започна сезона с домакинска загуба (ВИДЕО)Яндекс.Метрика