25 висши училища се представят в кандидатстудентска борса в Добрич

09.03.2014 г. 15:43:00 ч.
/ ИА Добруджа
25 висши училища се представят в кандидатстудентска борса в Добрич
На 10 и 11 март кандидат-студентите от Добрич и региона ще могат да се запознаят с условията, реда и сроковете, програмите за подготовка на конкурсните изпити, както и класиране, и записването в 25 висши училища и образователни организации. Техните щандове ще бъдат разположени във фоайето на Общински младежки център „Захари Стоянов", като официалното откриване ще бъде на 10 март в 10.30 часа. През първия ден кандидатстудентската борса ще остане отворена до 18 часа, а през втория – от 9 до 13 часа. София се представя с Висше строително училище "Любен Каравелов", Висше транспортно училище "Т.Каблешков", Лесотехнически, Минно-геоложки, Нов български, Технически, Химико-технологичен, Софийски и Университета по архитектура, строителство и геодезия, както и Национална художествена академия. От Варна на борсата ще се представят Варненски свободен университет"Черноризец, Храбър", Икономически университет, Технически университет и Висшето военноморско училище „Н.Вапцаров" .Кандидат студентите ще могат да научат за възможностите , които предлагат още Медицински университет Плевен, Национален военен университет"Васил Левски" Велико Търново, Русенски университет „Ангел Кънчев", Стопанска академия Свищов, Технически университет Габрово, Тракийски университет Стара Загора и университетите в Шумен и Благоевград, Частният професионален колеж по екранни изкуства от столицата, както и Центърът за кандидатстудентска подготовка от Стара Загора. Добрич е представен единствено от ВУ"Международен колеж".


Коментирайте
Подобни новини
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
Заменят  линоловия  с олеинов  слънгоглед . От Кортева Агрисайънс са категорични, че новият хибрид не е  конюнктурна стока, която след 2 г.ще фалира (ВИДЕО)
Заменят линоловия с олеинов слънгоглед . От Кортева Агрисайънс са категорични, че новият хибрид не е конюнктурна стока, която след 2 г.ще фалира (ВИДЕО)
В Добрич бе открит новият технически център на „Бош Кар Сервиз” (ВИДЕО)
В Добрич бе открит новият технически център на „Бош Кар Сервиз” (ВИДЕО)
Веселин Банковски: Добрич и Северното Черноморие имат потенциал за целогодишен туризъм (ВИДЕО)
Веселин Банковски: Добрич и Северното Черноморие имат потенциал за целогодишен туризъм (ВИДЕО)Яндекс.Метрика