Начало >Добруджа >Регионални

32 индивидуални изпълнители и 40 състава на конкурса "Калинка Вълчева" в Тервел

14.10.2019 г. 11:18:58 ч.
/
32 индивидуални изпълнители и 40 състава на конкурса "Калинка Вълчева" в Тервел
На голям интерес се радва Деветото издание на конкурса за изпълнители на традиционна добруджанска народна песен „Калинка Вълчева“ в Тервел. Това е причината организаторите от Община Тервел и НЧ „Д. Дончев-Доктора-1893“ да разпределят изпълненията на участниците в два дни - на 19 и 20 октомври.

По регламент певците са разпределени в 5 групи: 1 група - индивидуални изпълнители от 5 до 9 години, 2 група - индивидуални изпълнители от 10 до 14 години, 3 група - индивидуални изпълнители от 15 до 20 години, 4 група - индивидуални изпълнители над 20 години, 5 група - колективи.

На 11 октомври приключи срокът за подаване на заявки за участие. Своето желание за самостоятелно участие в надпреварата са заявили 32 момичета и момчета от Варна, Вълчи дол, Свищов, Генерал Тошево, Шумен, Межден. Най-малка е Калина Боянова Димова от гр. Варна, която на 05.08. е навършила 5 години. Най-възрастна певица е Елена Койчева от с. Проф. Иширково, която е родена през 1939 г. Колективно на сцената на читалището ще се изявят повече от 40 състава, като отново най- малките славейчета са 5-годишни и са от гр. Варна.

В събота от 10,00 часа е началото на конкурсната програма. Очаква се силна надпревара между школите по народно пеене от гр. Варна - тези при НУИ „Добри Христов“, СУ „Елин Пелин“, „Бюлбюли пеят“ и др., в които преподаватели са изтъкнати изпълнителки Дафинка Дамянова, Ваня Маркова, Ваня Друмева, Павлинка Тодорова и др.

След приключване на конкурсната програма в неделя ще се състои и галаконцерт, в който Калинка Вълчева ще пее за всички гости и ще бъдат наградени отличените изпълнители. Наградният фонд е осигурен от Община Тервел, като наградите във всяка категория са: за 1-во място 100 лв., 2-ро място 80 лв. и 3-то място- 60 лв. Един от всички участници ще грабне Голямата награда, която е с покритие от 200 лв.

Коментирайте
Подобни новини
Новият председател на Добрички общински съвет свиква утре извънредно заседание (ВИДЕО)
Новият председател на Добрички общински съвет свиква утре извънредно заседание (ВИДЕО)
Извънредна сесия се свиква днес в Тервел
Извънредна сесия се свиква днес в Тервел
Ясен е един от заместниците на кмета на община Каварна
Ясен е един от заместниците на кмета на община Каварна
Първият голям транш хранителни продукти и облекла за децата от Кардам вече е доставен
Първият голям транш хранителни продукти и облекла за децата от Кардам вече е доставенЯндекс.Метрика