Начало >Добруджа >Общество

50 индийци демонстрират йога в ВУМ-Добрич (ВИДЕО)

21.06.2018 г. 16:06:04 ч.
/
50 индийци демонстрират йога в ВУМ-Добрич (ВИДЕО)
Първа по рода си  йога-демонстрация  организираха в международният ден на йогата – 21 юни от  Висше училище по мениджмънт  в гр. Добрич. 50 индийски  студенти  от лятната програма на колежа, в продължение на 30 минути демонстрираха различен род йога упражнения. Идеята е на индийските студенти, поксочва Павел Радев  маркетинг мениджър  във ВУМ.
Международни студенти от общо 13 държави наблюдаваха на монитор във фоайето излъчената  демонстрацията на йога на открито, която се изпълнява от министър-председателят на Индия Нарендра Моди. Едно от индийските момичета се нае да води упражненията. Според организаторите, това  е най-голямата международна йога демонстрация в България с участието на индийци.
Събитието бе посетено и от външни хора , дошли с желание да  отпуснат телата си в горещия първи летен ден.
През 2014 г. Общото Събрание на ООН единодушно прие декларация, че 21 юни ще бъде честван като Международен Ден на Йога.
На този ден на лятно слънцестоене, когато светлината е най-много, и силата на йога ще даде равновесие и баланс, ще бъде празник на Йога. По случай Международния ден на Йога Бихарската школа по йога е съставила йога програма, която всички йога практикуващи да изпълнят този ден, вижте йога програмата за Международния Ден на Йога.
Йога е древна наука и начин на живот, открити и предадени от мъдреци и светци хилядолетия назад. Йога е била запазена през вековете в областта на Хималайските планини. Това е било възможно поради подходящата социална, културна и историческа обстановка в тези земи. А днес, Йога е част от целия свят. Милиони са прегърнали йога за постигане на здраве, хармония и разкриване на вътрешния потенциал.
За какво става въпрос в йога? Става дума за това да станем съзнателни. Йога е да се справим с негативните черти в характер си и да развием позитивни качества, които да издигнат и нас и другите около нас.
Йога е дисциплина чрез която развиваме осъзнаване и опознаваме себе си. Да познаваме фината ни страна, да сме виждащи, осъзнаващи фината ни същност, вътрешната ни природа. Дисциплината е социална по своя произход, но в йога имаме предвид лична и духовна дисциплина. Да мислим, преди да действаме, а не да реагираме. Да седнем тихо и неподвижно, да успокоим ума. Да постигнем една хармония в живота. Йога дисциплината, с която можем да се доближим до себе си, до вътрешния си дух, природа, и да бъдем добре настроен инструмент, който да свири чудесна и красива музика.


Репортаж на Севдалина Сарандева и Преслав Димитров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика