58% от американците са недоволни от Тръмп

17.07.2017 г. 09:08:00 ч.
/
58% от американците са недоволни от Тръмп
Половин година след като президентът Доналд Тръмп встъпи в длъжност, социолозите констатират рязък спад в популярността му.
Допитване, проведено от в. "The Washington Post" и телевизионния канал ABC, показва, че само 36 процента от респондентите изразяват одобрение за политиката му.  При предишното изследване положително настроените бяха 42 процента.
Съответно неодобрението към президента е нараснало с 5 процентни пункта - към 16 юли 58 на сто са недоволни от Тръмп.
Такъв резултат никога не е регистриран при предшествениците му Барак Обама и Бил Клинтън, а при Джордж Буш-младши подобно неодобрение е отбелязано еднократно, едва през втория му мандат.
48 на сто от анкетираните смятат, че ролята на САЩ като световен лидер е отслабнала през 6-те месеца от мандата на Тръмп, а 27 на сто са на мнение, че се е засилила.
Също 48 на сто изказват недоверие в компетентността на президента да води преговори с държавни лидери и заявяват, че не вярват в способността му да преговаря с руския президент Владимир Путин.
На въпрос за руската намеса в изборите за Белия дом 80 на сто от демократите отговарят, че я смятат за доказана. На същото мнение са 33 процента от републиканците.
Снимка:i2.cdn.turner.com
Източник:News.bg

Коментирайте
Подобни новини
Постигнато е споразумение за излизане на Гърция от спасителния план
Постигнато е споразумение за излизане на Гърция от спасителния план
Египет се жалва от Китай за копие на Сфинкса
Египет се жалва от Китай за копие на Сфинкса
Франция ще бди за мир в Космоса
Франция ще бди за мир в Космоса
Лидерите на Китай и Северна Корея се договориха да засилят двустранното стратегическо и тактическо сътрудничество
Лидерите на Китай и Северна Корея се договориха да засилят двустранното стратегическо и тактическо сътрудничествоЯндекс.Метрика