Начало >Добруджа >Общество

9 абитуриенти от профил „Информационни технологии" изпраща ЧГ"Райко Цончев"

15.05.2021 г. 09:58:18 ч.
/
9 абитуриенти от профил „Информационни технологии" изпраща ЧГ"Райко Цончев"
Иновативното училище с национален авторитет изпраща тази година 9 абитуриенти от профил „Информационни технологии“. Това е випускът с пилотно прилагане на редица образователни иновации и випускът, реализирал десетки инициативи за петгодишния период на обучение. В биографията на класа са издадена книга – „Разни хора, разни идеали. Сто и двадесет години по-късно.“; пиесата „Оневиняване“, посветена на отец Кръстю Никифоров; създаването на интерактивна образователно игра „В търсена на България“; етнофотоприказка „Седянка“; открити уроци извън и в Добрич; още редица образователни проекти, запаметени в над 1000 снимки.
 В Алеята на успяващите ще останат ярките имена на:

Татяна Иванова – момичето, което впечатли България с мечтата да бъде астронавт и да стане първата българска, полетяла в космоса; момичето, което впечатли света със знанията за космонавтиката. Поетеса със собствена стихосбирка и множество отличия от литературни конкурси. Музикален талант, който свири на барабани в ритъма на сърцето си.

Дарен Стоянов – момчето зад обектива, отразяващо всяко трептене на училищната душа. Дарен има десетки реализирани проекти и отличия от национални и областни конкурси за фотография и видеа. Оператор и монтажист на документалния филм „Оставихме лошото настрана“, разказващ за драмата на децата в Добруджа след Първата световна война. Негово видео е включено в учебник по информационни технологии.

Дилян Раев – младеж с огромен потенциал и целеустременост. Многократно отличаван в конкурси. Поверявани са му главни роли в училищни театрални проекти. Представлява Гимназия „Райко Цончев“ в международни дейности про проекти „Еразъм“.

Васил Василев – въодушевен човек на словото с амбиции за реализация в попрището на журналистиката. Автор на отличени есета в национални форуми. Създава собствено радио предаване „Доброто в Добрич“, където кани успяващи млади хора с разностранни таланти и занимания. Социално активна личност.

Антоан Койчев – носител на приза „Наследници на Райко Цончев“ за  2021 г. Момче с невероятни качества и борбеност. Активна позиция и отношение към училището и неговите каузи. Отличаван в национални конференции по география и гражданско образование. С главни роли в училищните театрални проекти.  
В петък по време на официалното тържество за изпращане на випуск 2021 на Антоан са връчени плакет и стипендия от 1000 лв.,  дарени от Боян Цончев – внук на патрона на Частната профилирана гимназия “Райко Цончев” в Добрич. Наградата е присъдена за високи учебни постижения, за активно участие в национални и областни форуми и инициативи, както и за качества като отговорност, постоянство, трудолюбие.

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в петък
Прогноза за времето в петък
ОИЦ-Добрич се включи в провелата се днес трудова борса в сферата на туризма
ОИЦ-Добрич се включи в провелата се днес трудова борса в сферата на туризма
Ученици от Добрич се запознаха с трудовите правоотношения по време на лекция в Окръжен съд
Ученици от Добрич се запознаха с трудовите правоотношения по време на лекция в Окръжен съд
50 фирми на „Пчеломания” от днес до събота в Добрич (ВИДЕО)
50 фирми на „Пчеломания” от днес до събота в Добрич (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика