Начало >Добруджа >Общество

90 години ОУ "Панайот Волов" - Добрич

19.04.2019 г. 16:58:59 ч.
/
90 години ОУ "Панайот Волов" - Добрич
Създадено в далечната 1929 г., когато будни българи осъзнават значението и необходимостта от просветно дело, ОУ „Панайот Волов“ - Добрич чества своята 90-а годишнина. Тържествата, посветени  на патрона на училището, започнаха от 12 април със спортен празник. В него бяха включени щафетни игри, бягане на 50 метра и народна топка при  децата от първи  до четвърти  клас, а в прогимназиален етап имаше игри по народна топка в пети клас и баскетболни срещи в 6 и 7 клас.

На 15 април в заседателната зала на училището учениците от клуб „Млад природолюбител “ под ръководството на Й. Недева изнесоха открито  занятие, свързано с опазването на околната среда. Децата научиха много интересни факти за Земята, природата и начините за опазването на околната среда. Много атрактивно беше ревюто на тоалети, направени от рециклирани материали. Учениците бяха подготвили изложба на предмети, направени от вторични суровини.

В истински празник се превърна посаждането на дръвчета във вътрешния двор на училището във вторник, до които бе поставена паметна плоча, посветена на 90-ата годишнина. Всеки клас пое инициативата да засади цветя в своя малка градинка.
 
На този ден учениците от всеки клас поставиха в бутилка своите лични послания към бъдещите ученици. "Бутилката на времето” ще бъде съхранена в Заседателната зала на ОУ ”П.Волов” и ще бъде отворена на 100-годишния юбилей на училището.
                                                 
По повод  на  патронния празник на училището беше проведен конкурс „Моят свят през обектива“. В него учениците представиха авторски фотографии, провокирани от  заобикаляща ги природа. С най-добрите фотографии беше оформен постер. На първите три места се класираха Албен Росенов – 5а клас, Ердинч Веселинов и Десислав Светославов - 7 клас.
                                 
На 16 април учениците в прогимназиален етап отбелязаха и 140-годишнината на Търновската конституция. Под ръководството на преподавателя по история Й. Недева, те научиха много нови и интересни факти.

В сряда учениците от ОУ “П.Волов “ се включиха в конкурса „Децата танцуват“. С много желание и настроение възпитаниците на училището играха ръченица, ганкино хоро, модерни танци. Накрая бяха отличени най-добрите танцьори: Тюркян Иванова – 6а кл., Сънела Камелиева - 4а кл., Еда Райкова - 2а кл.

Във фоайето на училището беше открита изложба, посветена на празника. Изложбата представя произведенията на малки художници от 5 до 7 клас. В нея са включени рисунки на различна тематика. Децата се потопиха в света на фантазиите, мечтите и емоциите на своите съученици, бяха докоснати от човещината в техните произведения. На първо място журито класира рисунките на Сашо Ангелов от 5а клас, Данаил Данаилов от 5б клас, Назар Ремзи от 7 клас.
                                                        
Вчера учениците от прогимназиален етап участваха в игра - търг на художествени произведения, направени от възпитаниците на училището в периода 2015-2019 г. В същото време малките ученици от първи до четвърти клас се състезаваха кой ще направи най-добрата  рисунка на асфалт. Победителите получиха грамоти и материални награди.

Воловските празници завършиха с  литературно-музикалната програма, която учениците изнесоха пред своите родители и гости днес. Гости на тържеството бяха Иво Иванов – ст. експерт в РУО – гр. Добрич, Галя Тошкова – директор на ОбУ „Добри Войников“ – с. Победа, бивши учители и родители. С много патос и вълнение беше посрещнато словото на директора на училището Ивелин Мирчев. Галя Тошкова поднесе поздравителен адрес. Своя поздрав – китка от народни танци, поднесоха и възпитаници на ОбУ – с. Победа. С рецитала, посветен на героите на Априлското въстание, учениците почетоха героизма на своя патрон Панайот Волов, както и на останалите революционери, дали живота си за освобождението на България, пяха патриотични песни, танцуваха. Тържеството завърши с награждаване на изявени ученици в различните състезания и конкурси.

Коментирайте
Подобни новини
В Храм „Свети Георги“ организират молитва към Богородица за празника Златна ябълка
В Храм „Свети Георги“ организират молитва към Богородица за празника Златна ябълка
Нарушено водоподаване в две населени места в община Крушари
Нарушено водоподаване в две населени места в община Крушари
Издигнаха кандидатурата на добричлията Янко Янков за председател на Апелативен съд – Варна
Издигнаха кандидатурата на добричлията Янко Янков за председател на Апелативен съд – Варна
Времето на 20 април
Времето на 20 април



Яндекс.Метрика