Начало >Добруджа >Общество

Абитуриентите от СУ „Димитър Талев” връчиха дарението на малкия Дани (ВИДЕО)

22.05.2019 г. 09:15:02 ч.
/
Абитуриентите от СУ „Димитър Талев” връчиха дарението на малкия Дани (ВИДЕО)
Абитуриентите от 12 „а” клас на СУ „Димитър Талев” връчиха вчера събраното от тях дарение за 2-годишния Дани . Непосредствено след зрелостния си изпит, дванадесетокласниците се събраха в училището, за да се срещнат с малкия Дани и неговата майка Славина Ганчева.
Припомняме, че тази година дванадесетокласниците от СУ "Димитър Талев" решиха да заменят официалните тоалети за изпращането с тениски с надпис "Вярваме в доброто". По този начин младежите събраха благотворителна сума, с която да подпомогнат лечението и възстановяването на малкия Дани.
В благотворителната инициатива се включиха и третокласниците от 3”г” клас, които са стартирали добротворчеството още преди Коледа. „С третокласниците  започнахме още преди Коледа с идеята да помогнем на дете в нужда”, споделя  Красимира Хинева – класен ръководител на 3 „г“. Децата рисували картички и ги продавали, за да съберат пари, които да дарят. Отец Петър Димитров насочил желанието им за благотворителност към Дани Ганчев.
Майката на Дани,  Славина  Ганчева благодари и увери децата, че  резултатът от процедурите е видим и напредъкът значителен. Дани вече произнася думи от две срички. На срещата с каките и батковците той се държа геройски, въпреки че беше много изморен от рехабилитацията преди това.
Жени Иванова от зрелостниците връчи паричната помощ в размер на 600 лева и изрази желанието на съучениците си да продължат да правят добрини.
Йордан Веселинов Ганчев е  роден в 31-ата седмица, едва 1080 грама. Животът на Дани е едно малко чудо! Цели 2 месеца прекарва в ковьоз със силно увредени органи. Когато Дани е на 10 месеца го диагностицират с Детска церебрална парализа (ДЦП). От момента на диагностицирането до днес, той не спира да провежда всекидневни рехабилитации. Каките и батковците ще го чакат като първокласник в същото това училище.

Репортаж на Севдалина Сарандева и Петър Петров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Последен ден за регистрация в Общинските избирателни комисии за участие в местния вот
Последен ден за регистрация в Общинските избирателни комисии за участие в местния вот
Водните аварии днес
Водните аварии днес
16 септември - Звънецът бие!
16 септември - Звънецът бие!
Вестник ГЛАС: 65 години Професионален ансамбъл – гордостта на Добруджа
Вестник ГЛАС: 65 години Професионален ансамбъл – гордостта на ДобруджаЯндекс.Метрика