Агитката на Добруджа 07 – една от атракциите на турнира Купа България (АУДИО)

15.01.2018 г. 14:30:53 ч.
/
Агитката на Добруджа 07 – една от атракциите на турнира Купа България (АУДИО)
Една от атракциите в зала Младост в Монтана по време на финалния турнир Купа България бе агитката на Добруджа 07. 19 момичета и момчета, жени и мъже, за които волейболът е не само любима игра, но и начин на живот показаха на цяла България какво е да си истински фен. Почти всички нямат отсъствие от мачовете на любимия отбор, независимо дали те са в Добрич или из страната. Превърнали са се  в една малка общност, която впечатлява публиката по залите на България и буди чувства на благородна завист. Всички притежават своите фенски атрибути-фланелки с номерата на любимите играчи, шалчета, тромби, знамена, свирки и неизменните тъпани. Хората хем им се радват, хем понякога се ядосват на голямата шумотевица, която произвеждат, но те са информирани за правата си и учтиво оспорват претенциите на органите на реда.
 
Желязко Георгиев, който е член на УС на Фенклуба е неизменна част от групата. Независимо, че Добруджа сдаде Купата, той е доволен от преживяното, защо смята, че отбора се е представил достойно. Е, по-друга щеше да е тръпката твоите любимци да играят на финал, но и на това благодарим, допълва младият мъж. Най-хубавият момент за него е победата срещу водача в Суперлигата Пирин, Разлог и достигането на полуфинал срещу домакина Монтана..
 
Павлин Керанов, който винаги е придружаван от съпругата си Катя по време на тези пътувания, също е доволен от преживените емоции и достойното представяне на добричкия отбор, но смята, че залата в Монтана не е подходяща за подобен род състезания, понеже й липсва капацитет.
Финалът бе очакван, тъй като Нефтохимик са с класа над останалите отбори, продължава Павлин и допълва, че той винаги ще изпитва съжаление, когато любимият му отбор не е на финал. Той е убеден, че тези, които не са изпитали тази емоция пропускат много и никога няма да усетят какво е чувството да си част от едно  голямо семейство, сплотено от любовта към волейбола и любимия отбор.
 
Венета Колева е един от организаторите във Фенклуба. Тя признава, че й допада това, агитката да бъде толкова колоритна и разпознаваема не само в спортните зали, но и в ежедневието.
Независимо от класирането ние ще подкрепяме нашите момчета, казва Венета.
По-хубаво щеше да е, ако Добруджа беше на финал, допълва общото мнение младото момиче и обяснява, че освен от Добруджа 07 феновете се интересуват и от другите отбори, посещават женски мачове, срещи на юношите, гледат мачове не само от българското, но и от италианското и руското първенство.
Това е начин на живот, даже през лятото скучаем, когато няма мачове и чакаме с нетърпение есента, за да бъдем отново заедно, казва Венета.
 
Репортажът завършва с Кристиана Петрова, която всички наричат Кика. Тя е тарторът, когато се пътува. Тя подържа връзка с ръководството на Фенклуба, тя е човекът, който отговаря за спойката между отделните хора.. Тя заявява, че независимо от това дали Добруджа ще участва на финалите или не, група в Монтана е щяло да има. Кика прави всичко, което изисква организацията на процеса с удоволствие и това не я затруднява по никакъв начин. Доволна е от видяното на финала, от равностойните мачове с изключение на Нефтохимик, където играят четирима национали и класата е безспорна. Заради добричкия треньор на Монтана Дани Пеев феновете избраха да подкрепят домакините във финалния мач. Това предизвика възхищението на монтанската публика и те дълго аплодираха добруджанските фенове.
В България не е развита фенмасата и понеже ние сме различни, гледат на нас с интерес, смята Кристиана. Тя почти винаги пътува с по-малката си сестра Виктория и с майка си Галина.
 
Чудя се как 20-тина души могат да надвикат цяла зала, питаше един от зрителите, друг обаче бе възмутен от шумотевицата и изпрати полицай, за да конфискува тъпаните на добричлии. Оказа се, в нито един ред на правилника не е написано, че това да ползваш тъпан по време на мач  е противозаконно.
 
 

Аудио:


Коментирайте
Подобни новини
С 15 състезатели ще участва СКЛА „Добрич“ на националния шампионат по хвърляния
С 15 състезатели ще участва СКЛА „Добрич“ на националния шампионат по хвърляния
ФУТБОЛ: Бразилецът ще бъде картотекиран, англичанинът не е одобрен
ФУТБОЛ: Бразилецът ще бъде картотекиран, англичанинът не е одобрен
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджанци са мотивирани за нов успех срещу Левски
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджанци са мотивирани за нов успех срещу Левски
ВОЛЕЙБОЛ: Чиста победа на юношите срещу Дунав Русе
ВОЛЕЙБОЛ: Чиста победа на юношите срещу Дунав РусеЯндекс.Метрика