Ако Борис Джонсън стане премиер – 12 министри аут

19.07.2019 г. 11:08:23 ч.
/
Ако Борис Джонсън стане премиер – 12 министри аут
Повече от дванайсет британски министри възнамеряват да подадат веднага оставка, ако Борис Джонсън стане министър председател следващата седмица, пише вестник "Сън". Според изданието освен оттеглилата се вчера Маргот Джеймс, заместник-министър на цифровизацията, ще си отидат финансовият министър Филип Хамънд, министрите на правосъдието Дейвид Гок, на бизнеса Грег Кларк, за Северна Ирландия Карън Брадли, както и неколцина младши министри.
"Сън" насочва вниманието към вчерашния вот в Камарата на общините, с който за бъдещия премиер става невъзможно да разпусне парламента през есента и необезпокояван да изведе Обединеното кралство от ЕС на 31 октомври - със или без сделка. Вестникът заявява, че този вот не е никаква "благородна защита на демокрацията", а просто средство да се пренебрегне резултатът от референдума.
Депутатите от управляващата Консервативна партия, които са за оставане в ЕС, смятат избирателите за балами, и те, заедно с канещите се да напуснат правителството, са идиоти, ако си мислят, че оставането на ЕС ще бъда добре за тях, тяхната партия или Великобритания, пише таблоидът и призовава: всички тори (консерватори) трябва да са за Брекзит, в каквато и форма да се наложи, и онези от тях, които са за оставане в съюза, трябва да направят трудния избор - Брекзит без сделка, ако трябва, или без Брекзит, без тори... и марксизъм.

"Ивнинг стандард", цитира казаното от Борис Джонсън, че когато стане министър-председател, трите години премиерство на Тереза Мей ще изглеждат като "лош сън". Изданието отбелязва факта, че във вчерашното гласуване в Камарата не са участвали министрите на финансите Филип Хамънд, на правосъдието Дейвид Гок, на бизнеса Грег Кларк и на международното развитие Рори Стюарт. Очаква се те да останат да седят на задните скамейки в Камарата и да са трън в очите на евентуалния премиер Борис Джонсън.
Източник:Dnes.bg

Коментирайте
Подобни новини
Откриха огнище на нюкасълска болест по птиците в румънски окръг близо до Силистра
Откриха огнище на нюкасълска болест по птиците в румънски окръг близо до Силистра
Транспортен хаос за трети пореден ден във Франция
Транспортен хаос за трети пореден ден във Франция
Нов трус в Албания, магнитудът - 4,4 по Рихтер
Нов трус в Албания, магнитудът - 4,4 по Рихтер
Борис Джонсън обещава по-ниска имиграция, ако спечели изборите
Борис Джонсън обещава по-ниска имиграция, ако спечели изборитеЯндекс.Метрика