Албена на Черноморския туристически форум

04.10.2013 г. 14:45:00 ч.
/ ИА Добруджа
Албена на Черноморския туристически форум
Варна посрещна за шести пореден път Черноморския туристически форум под патронажа на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и кмета на града Иван Портних.На изложението в Гранд Хотел „Димят" от 02 до 04 Октомври 2013г. участват общините Дряново,Враца,Етрополе,Сливен,Момчилград и Варна,Природните паркове в България,Проект „Прекрасния Дунав" и други.Фокусът тази година е на темата „Еко туризмът - нашето зелено бъдеще.В сборника с доклади на форума участва и „Албена" АД.На щанда на изложението ваканционното селище се представя с най-новите си оферти за есента:програмата Гранд Релакс Силует и Есен във Фламинго Гранд.Истинска туристическа библиотека с книги и каталози на тема опазването на екологичното равновесие на крайбрежието се разгръща на Община Варна.В програмата на изложението са включени беседите: „Възможности и тенденции в развитието на екологичния туризъм в България", „Особености и проблеми на екологичния туризъм в Община Варна", „Екологичният туризъм-химера или реална възможност".Изложението бе посетено от зам. министъра на икономиката с ресор туризъм - Бранимир Ботев,кмета на Варна - Иван Портних,както и от много туроператорски фирми,жадни да се запознаят с новостите на българския туристически пазар.Изложението бе посетено и от делегация от Курск,която е на посещение в България.В желанието си да намерят нова дестинация за оздравителен туризъм ректорът на Курския Университет,директорът на летище Курск,министърът на здравеопазването и туризма на Курск и представители на няколко тутроператорски фирми,посетиха в частност и ваканционно селище „Албена".Изложението ще продължи до 04.10.2013г. и всеки професионалист в сферата на туризма ще намери нови интересни дестинации или оферти.


Коментирайте
Подобни новини
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
Заменят  линоловия  с олеинов  слънгоглед . От Кортева Агрисайънс са категорични, че новият хибрид не е  конюнктурна стока, която след 2 г.ще фалира (ВИДЕО)
Заменят линоловия с олеинов слънгоглед . От Кортева Агрисайънс са категорични, че новият хибрид не е конюнктурна стока, която след 2 г.ще фалира (ВИДЕО)
В Добрич бе открит новият технически център на „Бош Кар Сервиз” (ВИДЕО)
В Добрич бе открит новият технически център на „Бош Кар Сервиз” (ВИДЕО)
Веселин Банковски: Добрич и Северното Черноморие имат потенциал за целогодишен туризъм (ВИДЕО)
Веселин Банковски: Добрич и Северното Черноморие имат потенциал за целогодишен туризъм (ВИДЕО)Яндекс.Метрика