Начало >Добруджа >Регионални

Албена отличена със „Син флаг” за 20-ти път

19.04.2018 г. 13:12:31 ч.
/
Албена отличена със „Син флаг” за 20-ти път
За юбилеен 20-и път плажът на ваканционно селище „Албена“ е сред най-добрите в света и ще бъде отличен с наградата „Син флаг“ за 2018 г. Решението е взето от международното жури на Програма „Син флаг” по време на своето годишно заседание за Северното полукълбо в Копенхаген (Дания), съобщава ръководителят на сектор „Спорт“ Руслан Йорданов. 
Председателят на УС на българското движение Станимир Георгиев заяви: „Похвален е стремежът на Албена да предлага отлична туристическа услуга в баланс с разумно потребление на природните дадености и качествено екологосъобразно управление.
Българско Движение „Син флаг” поздравява Албена за успешното представяне и заслужената награда, за отговорността на курорта, както към Програмата „Син флаг”, така и към обществото и околната среда, чиито интереси тя защитава. Приветстваме екипа на Албена за амбицията, ентусиазма, отличната работа и отдадеността на идеята на Синия флаг, с които са пример за останалите концесионери“.
Всички хора по света, които желаят да почиват на най-чистите, най-сигурните и най-добре менажираните плажове и марини, ги откриват на сайта на Програмата www.blueflag.global, където са публикувани и данни за Албена с информация, снимки и карта. Този сайт се е утвърдил като надеждна отправна точка за голяма част от туристите, когато желаят да изберат отлично място за своя отдих, защото Програмата „Син флаг” стимулира устойчивото развитие на плажовете и яхтените пристанища чрез изпълнението на строгите й критерии. Големите тур-оператори обикновено поставят условие избраните от тях дестинации за продажба да бъдат отличени със Син флаг. 
Юбилейното вдигане на флага в Албена ще стане с тържествена церемония.
Програмата “Син флаг” поощрява чисти и сигурни плажове и яхтени пристанища и образова цялото общество да опазва околната среда по крайбрежието, като допринася, както със своето доброволно участие в екологични инициативи, така и с ежедневното си поведение. 
 

Коментирайте
Подобни новини
Представят „Нарисувай ми дума” в Българево
Представят „Нарисувай ми дума” в Българево
Общинският съвет на  Добричка община  заседава извънредно (ВИДЕО)
Общинският съвет на Добричка община заседава извънредно (ВИДЕО)
Проектът за бюджет на община Каварна е в размер на 16 169 578 лв.
Проектът за бюджет на община Каварна е в размер на 16 169 578 лв.
 Бюджетът на Добричка община за  2019 г. е в размер на 23 206 695 лева
Бюджетът на Добричка община за 2019 г. е в размер на 23 206 695 леваЯндекс.Метрика