Начало >Добруджа >Регионални

Ансамбъл „Мизия” с концерт-спектакъл в Тервел за Националния празник

15.02.2019 г. 08:42:11 ч.
/
Ансамбъл „Мизия” с концерт-спектакъл в Тервел за Националния празник
В навечерието на 146-годишнината от обесването на Васил Левски, Община Тервел подготви дипляна с едни от най- емблематичните мисли и цитати на българския революционер- такива, които съдържат вечен смисъл и могат да служат на всички българи за осмисляне особеностите на нашата народопсихология. Дипляната ще бъде адресирана до всички ученици в училищата, децата от предучилищните групи, посетителите на музея, читателите на в-к „Тервел“ и на читалищната библиотека. По този начин прекланяме глави пред паметта и делото на най- големия български герой и пренасяме демократичните му идеи и до най- младото поколение.
            По случай Националния празник на Република България и 141 години от Освобождението, на 28 февруари от 18 часа, танцово-поетичен спектакъл ще изнесе Професионален танцов ансамбъл „Мизия“ гр. Търговище с гл. худ. ръководител Любчо Василев. Той е за  жителите на община Тервел, като входът за събитието е свободен.
            На 15 февруари ученици от гимназиалния етап на обучение в СУ“Йордан Йовков“ с тяхната учителка по литература г-жа Росица Стратиева ще изнесат открит урок за историята на театъра.Събитието ще се състои в общинския музей. На 22 февруари младите театрали от школата ще посетят театралния спектакъл „Криворазбраната цивилизация“, поставен на варненска сцена.
На 21 февруари деца и родители от ДГ № 1 „Детелина“ в гр.Тервел ще имат презентация в платформата eTwinning , в която детското заведение участва . Проявата се нарича Young cooks (Mлади готвачи) и включва приготвяне на три традиционни салти – от българската, грузинската и хърватската кухня.Това събитие ще е в етнографската зала на музея.Припомняме, че само шест са детските градини в България, отличени със знака eТwinning и ДГ “Детелина“ гр.Тервел е една от тях.
Въпреки зимните температури, които предполагат повече домашен уют, през първите два месеца на годината хората в общината имаха възможност да участват в различни прояви.В Тервел бе представено творчеството на небезизвестния в областта д-р Хасан Ефраимов. В камерен кръг, със своите колеги и почитатели, и с подкрепата на Община Тервел и Медицински център“Тервел“ д-р Ефраимов отбеляза своя рожден ден на 15 януари в гр. Тервел .Гостите гледаха моноспектакъла „Джанки в Манхатън“, поставен по компилация от творби на д-р Ефраимов. Актьорът от ДТ „Йордан Йовков“ гр. Добрич Красимир Демиров изпълни ролята на героя в моноспектакъла.
            Бабинден пък бе празник,който обедини дамите в общината с интересни скечове, хумор, настроение и много пожелания за многобройно и здраво потомство.
            На 7 февруари ученици от СУ „Йордан Йовков“ организираха събитие, в което показаха на своите гости  познанията си за презентиране на умения при търсене на работа.Част от младежите споделиха и опит от своята ангажираност със сезонна работа.Модератор на проявата бе г-жа Росица Стратиева.
            На 14 февруари доброволците от младежката организация на БЧК, съвместно с ученическия парламент на СУ „Йордан Йовков“ и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, проведоха акция за разпространение на валентинки и предпазни средства за безопасен с*кс. МКБППМН, съвместно с РЗИ Добрич проведе интерактивно обучение на тема „Превенция на рисково с*ксуално поведение, контранцепция и нежелана бременност“, в което се включиха ученици от гимназиалните класове на СУ „Йордан Йовков“ и ПГТО „Дочо Михайлов“. Отново съвместно МКБППМН и РЗИ проведоха и занятие за превенция на тютюнопушенето в ПГТО „Дочо Михайлов“.
Източник:Община Тервел

Коментирайте
Подобни новини
Димитър Димитров: Ръст със 7 - 8% на ранните записвания за летния сезон в нашия район (ВИДЕО)
Димитър Димитров: Ръст със 7 - 8% на ранните записвания за летния сезон в нашия район (ВИДЕО)
Съветниците одобриха добавянето на нови обекти в капиталовата програма на Община Добричка за 2024 г.
Съветниците одобриха добавянето на нови обекти в капиталовата програма на Община Добричка за 2024 г.
Фестивалът на Цацата в Кранево се завръща
Фестивалът на Цацата в Кранево се завръща
Увеличиха заплатите на кмета на Община Добричка и кметове на кметства (ВИДЕО)
Увеличиха заплатите на кмета на Община Добричка и кметове на кметства (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика