Начало >Добруджа >Криминални

Апелативният съд потвърди като законосъобразен 3-месечен арест на наркопласьор от Добрич

14.11.2017 г. 12:08:28 ч.
/
Апелативният съд потвърди като законосъобразен 3-месечен арест на наркопласьор от Добрич
Апелативният съд във Варна определи като правилно и законосъобразно определение на Окръжен съд – Добрич от края на м.октомври тази година, с което е била потвърдена мярката за неотклонение „задържане под стража“, определена спрямо Исмаил Демир. 32 годишният добричлия е привлечен като обвиняем затова, че на 26 юли тази година, в съучастие с друго лице държал с цел за разпространение марихуана и  кокаин.
Пресслужбата на съда припомня, че Демир е в ареста от близо 3 месеца и половина, след като при полицейска акция в Добрич той и съучастникът му са били задържани с 220 грама марихуана и 5,3 грама кокаин.
Днес въззивната апелативна инстанция потвърди основанията на съда в Добрич, с които е отказано изменение на процесуалната мярка за принуда. Както отбеляза и прокуратурата – не се спори за наличието на обосновано предположение за авторството на престъпното деяние.Събраните в хода на резследването доказателства и материали потвърждават този извод. Не са постъпили нови доказателства, които да разколебаят първоначалните изводи за съпричастието на Демир към разпространението на наркотични вещества. Апелативният съд отбеляза в своето определение, че се касае за престъпна дейност с висока обществена опасност – разпространение на наркотични вещества, извършена в един продължителен период от време. В първоинстанционният акт се посочва, че обвиняемият е безработен и явно чрез продажбата на наркотични вещества формира средства за себе си и за своите близки.
Съдът не сподели аргументите на защитата, че срокът за разследване е прекомерно дълъг и посочи, че той е удължен с още два месеца с определение на Добричкия окръжен прокурор. Продлжават процесуално-следствените действия назначени са и различни експертизи.
И за този съд е реална опасността Демир да се укрие или извърши престъпление. Обвиняемият е осъждан 7 пъти за различни деяния, а обремененото съдебно минало и строгата санкция на закона (от 2 до 8 години затвор и глоба) потвърждават този извод.
Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава законността на ареста на Исмаил Демир, привлечен като обвиняем затова, че през юли тази година, в съучастие с друго лице държал с цел за разпространение марихуана и  кокаин е окончателно.

Коментирайте
Подобни новини
Неизвестни унищожиха 10 дка орехови насаждения
Неизвестни унищожиха 10 дка орехови насаждения
Жена от Каварна остана без мобилен телефон и  4000 лева
Жена от Каварна остана без мобилен телефон и 4000 лева
Неизвестен открадна инструменти и дизелово гориво от частен имот
Неизвестен открадна инструменти и дизелово гориво от частен имот
Хванаха добричлия с хероин и канабис
Хванаха добричлия с хероин и канабисЯндекс.Метрика