Начало >Добруджа >Общество

Автобусите потеглиха навреме от Автогара Добрич и пътниците не усетиха протеста (ВИДЕО)

14.06.2018 г. 14:53:05 ч.
/
Автобусите потеглиха навреме от Автогара Добрич и пътниците не усетиха протеста (ВИДЕО)
С листовки „Протест против законопроект БЪЛГАРСКА АВТОМОБИЛНА КАМАРА”, автобусите, тръгващи от Автогара Добрич се включиха символично към протеста на автомобилните превозвачи. Всички коли, които по график трябваше да тръгнат в 14.00 часа, потеглиха без закъснение. Пътниците няма да усетят протеста, обясни за МГ „Добруджа” Стоян Христов – ръководител „Експлоатация” на Автогара Добрич. Ние подкрепяме протеста, но няма да създаваме големи аномалии. Раздали сме листовки на превозвачите. Има много фирми, които изпълняват дестинациите и всяка фирма сама си решава, но ние от „Пътнически превози” няма да създаваме някакви проблеми. Ще си тръгват навреме автобусите. Нямаме заявено и от останалите фирми такива искания, и засега протестът е само мълчалив, каза Христов.
Припомняме, според автобусните превозвачи заяви, че в знак на протест, автобусите в цялата страна, които тръгват в интервала от 14:00 ч. до 15:30 ч. няма да потеглят от автогарите.
Към протестните действия се присъединява и добричката фирма „Пътнически превози”, каза по-рано днес за радио „Добруджа” нейният управител инж. Валентин Василев.
Причината  за протестните действия е  несъгласието на бранша със Законопроекта за създаване на Българска автомобилна камара. Според превозвачите  подобно сдружение ще бъде в услуга на определени фирми и няма да защитава интересите на всички. Ако исканията им не бъдат чути, автобусните превозвачи имат готовност да преминат към  ефективна стачка на 25 юни.
 
Репортаж на Михаил Добромиров и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Специалисти   от 14 държави  се включват в третото издание на Световния конгрес  по спелеология в  Добрич
Специалисти от 14 държави се включват в третото издание на Световния конгрес по спелеология в Добрич
Времето на 21 май
Времето на 21 май
"Алексия" приключи една успешна година с фурор на ДП по гимнастрада в Шумен
"Алексия" приключи една успешна година с фурор на ДП по гимнастрада в Шумен
ЕВРОИЗБОРИ: Георги Соколов: Време е да се възвърне националният просперитет
ЕВРОИЗБОРИ: Георги Соколов: Време е да се възвърне националният просперитетЯндекс.Метрика