Балканска титла за Валентин Андреев със супер постижение

09.06.2018 г. 16:27:34 ч.
/
Балканска титла за Валентин Андреев със супер постижение
 
Валентин Андреев спечели балканската титла в хвърлянето на чук за юноши под 18 г. от първенството за възрастта в Истанбул (Тур).
Състезателят на Черно море 2005 (Балчик) впечатли обаче и с резултат. Андреев  подобри националния рекорд, като за първи път премина над 80 м – 83.09 м. Андреев беше №1 във страната ни до сега с уреда от 5 кг със 76.46 м.
16-годишният черноморски атлет, който върти уреда вече повече от 10 г., излезе и на второ място в световната и европейска ранглиста за юноши под 18 г., като преди него и в двете класации е единствено украинецът Михайло Кокхан. Той има 86.78 м от края на миналия месец.
За възрастта през следващия месец има първенство на континента, където Андреев ще има възможност да се изправи в директен сблъсък с украинските си връстници. Още двама от тях имат силни постижения този сезон – Данило Федоров е с 80.07 м, а Богдан Потрус – 78.42 м.
Българският успех в дисциплината на Балканиадата в турския мегаполис допълни и Стоян Димитров, който също тренира в групата на балчишките хвърлячи при Андиан Андреев. Димитров се класира четвърти с личен рекорд от 70.48 м. Само 1 см го отдели от бронзовата позиция, но пък и за първи път премина границата от 70 м.
 
 
Източник:Bgathletic.com

Коментирайте
Подобни новини
Община Балчик  залага в проектобюджета 800 000 лв. за ФК Черноморец
Община Балчик залага в проектобюджета 800 000 лв. за ФК Черноморец
ВОЛЕЙБОЛ: Давиде Ковач чака да бъде  картотекиран в  Добруджа 07
ВОЛЕЙБОЛ: Давиде Ковач чака да бъде картотекиран в Добруджа 07
ФУТБОЛ: Първият очакван бразилец пристигна в Добрич (ВИДЕО)
ФУТБОЛ: Първият очакван бразилец пристигна в Добрич (ВИДЕО)
100 години ФК Добруджа: И сега настръхвам, като си спомня ревът на публиката, споделя вратарят Райчо Атанасов (ВИДЕО)
100 години ФК Добруджа: И сега настръхвам, като си спомня ревът на публиката, споделя вратарят Райчо Атанасов (ВИДЕО)Яндекс.Метрика