БАСКЕТБОЛ: „Ънстопабъл“ – Добрич атакува върха в А група с трима американци (ВИДЕО)

12.01.2022 г. 13:45:34 ч.
/
БАСКЕТБОЛ: „Ънстопабъл“ – Добрич атакува върха в А група с трима американци (ВИДЕО)
Мъжкият състав на баскетболен клуб „Ънстопабъл“ – Добрич хвърли трансферна бомба с привличането на трима американци с опит в колежанския баскетбол – второто по сила първенство в света в този спорт. От събота с отбора тренират новите попълнения от САЩ - Жан-Карлос Видо и двуметровите Джованте Елис и Дондре Роудън, като и тримата са на 25 години.

„С тази селекция ние се целим в първите места в А група – не само в зона Изток, а в крайното класиране на страната. Мотивацията на всички в отбора е на много високо ниво, защото се сбъдна една мечта на всички в клуба – да се срещнат с баскетболисти на толкова високо ниво. Баскетболът е религия в САЩ. Да си част от колежанското първенство е привилегия. Трябват много качества, за да преминеш подбора и да бъдеш избран от много кандидати“, заяви за медийна група „Добруджа“ Кирил Киров – президент на баскетболен клуб „Ънстопабъл“ и старши треньор на мъжкия състав.

Той отбеляза, че е много важно момичетата и момчетата в школата на клуба да се докоснат до щатската култура в баскетбола. За целта тримата американци ще помагат в тренировките в школата.

„Тримата американци вече ни помагат много. Дават ни нови знания за играта. Те имат много добра стрелба, имат различни качества от българските играчи“, сподели 13-годишният Георги Арнаудов, който вече се включва и в тренировките на мъжете.

Дебютът на новите попълнения ще бъде на 23 януари, когато „Ънстопабъл“ ще се изправи срещу „Шабла“ в мач от мъжката А група в залата на Икономически университет – Варна.

За Жан-Карлос Видо България е шестата държава в чужбина, в която ще играе след Испания, Ирландия, Норвегия, Шотландия и Молдова.
„Треньорът се грижи за нас като семейство. Усещам истинска семейна атмосфера тук. Опредено усещам любовта. Имам треньорски опит в Калифорния и искам да помогна на децата в Добрич да стигнат до колежанския баскетбол в Америка“, сподели Жан-Карлос.

Дондре Роудън се е състезавал за "Феърлей Дикинсън Юнивърсити“ от Ню Джърси, с който достига до Мартенска лудост – турнира на най-добрите колежи в САЩ за определяне на национален шампион. „Наистина вълнуващо предизвикателство е да играеш в препълнени зали. Мартенска лудост е изживяване, което никога няма да забравя“, заяви той. Дондре Роудън благодари на новите си съотборници за топлия прием. За него „Ънстопабъл“ е първи клуб в чужбина.

Джованте Елис е бил съотборник с Жан-Карлос в Молдова, като е играл още и в Мексико. „Моето семейство много ме подкрепя, включително и в решението ми да дойда в България. Те искат да следвам мечтите си и да бъда най-добрата моя версия. Не знаех много за България преди да дойда. Всичко е ново за мен. Харесвам гостоприемството, което получавам в страната. Благодарен съм на треньора, че ми даде възможността да дойда да играя тук. Искам децата в клуба да видят, че полагам здрава работа, за да ставам по-добър и да ги мотивирам да правят същото“, сподели Джованте Елис.

И тримата са с много добри впечатления от България, Добрич и родната кухня, която са опитали още в първите си дни в нашия град.

Репортаж на Димитър Узунов и Преслав Димитров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ФУТБОЛ: Том се връща в Бразилия заради семейни проблеми
ФУТБОЛ: Том се връща в Бразилия заради семейни проблеми
Три медала за добричките състезатели от световното по ски ориентиране за ветерани
Три медала за добричките състезатели от световното по ски ориентиране за ветерани
Как да залагате по-разумно през 2022 – Съвети от Silentbet
Как да залагате по-разумно през 2022 – Съвети от Silentbet
Куиз „Само Добруджа“: Еп. 10 – Стоян Стоянов и Божидар Недялков (ВИДЕО)
Куиз „Само Добруджа“: Еп. 10 – Стоян Стоянов и Божидар Недялков (ВИДЕО)Яндекс.Метрика