Начало >Добруджа >Регионални

Без сергии и атракциони за празниците на Генерал Тошево

30.10.2020 г. 11:25:39 ч.
/
Без сергии и атракциони за празниците на Генерал Тошево
Забранява се разполагането на сергии и атракциони за празниците на град Генерал Тошево. Решението бе взето на заседание на общинския Кризисен щаб в града, във връзка с превенцията от разпространение на коронавирус и предстоящия празник на Генерал Тошево – 8 ноември. С пълно мнозинство, бе решено, че се въвежда забрана за разполагането на сергии, подвижни търговски обекти и атракциони по време на празничните дни на град Генерал Тошево, с цел предотвратяване струпването на много хора на едно място. Част от събитията от празничната програма също отпадат, докато други ще се проведат при строго спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със заповед на здравния министър.   
По време на срещата кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров запозна присъстващите с всички мерки, които са предприети от местната власт във връзка с максималното ограничаване на заразата в общината. Провежда се засилен контрол и проверка на всички търговски обекти в града и селата. Всеки петъчен ден, когато се провежда общинският пазар, също има засилен контрол.
 На заседанието на Щаба стана ясно, че към днешна дата, пациентите с положителен PCR-тест на територията на oбщина Генерал Тошево са 5. Един от тях се намира в болнично заведение, а другите четири са на домашно лечение. Под карантина са поставени 10 лица.

Коментирайте
Подобни новини
Откриват процедура за концесия за част от плаж „Добруджа - юг“  в община Шабла
Откриват процедура за концесия за част от плаж „Добруджа - юг“ в община Шабла
Правителството предоставя на Община Тервел имот в центъра на града
Правителството предоставя на Община Тервел имот в центъра на града
Каварна с три обекта в годишните награди в туризма 2020
Каварна с три обекта в годишните награди в туризма 2020
Чрез проект изградиха нова спирка и детска площадка в тервелско село
Чрез проект изградиха нова спирка и детска площадка в тервелско селоЯндекс.Метрика