Начало >Добруджа >Регионални

Безплатен интернет на публични места в Тервел в рамките на WiFi4EU

16.07.2019 г. 10:30:29 ч.
/
Безплатен интернет на публични места в Тервел в рамките на WiFi4EU
Община Тервел започна изграждането на безплатна интернет мрежа в рамките на спечеления ваучер за безплатен безжичен интернет на публични места в Европейския съюз WiFi4EU.  
Договорът за доставка на оборудване и изграждане на безжична /WiFi/ мрежа на територията на гр. Тервел бе подписан през месец май.
Устройствата вече са разположени като седем външни и девет вътрешни точки в града, спазено е изискването те да са на обществени места. Безплатен високоскоростен безжичен интернет ще има в зоната на  централен площад „Фонтани“ - ниво 1 и ниво 2, на площада около паметник „Хан Тервел“, около секторите за тръгване на Автогарата и в чакалнята й, в Историческия музей, в НЧ „Димитър Дончев – Доктора“ - в компютърната зала и в библиотеката и в административната сграда на Община Тервел.
Доставеното и монтирано оборудване и мрежата ще бъдат поддържани съгласно предложения от фирмата изпълнител срок за гаранционна поддръжка от 36 месеца. Договорът е регистриран в сайта на платформата и започна реалното изграждане на мрежата. Към настоящия момент безплатен високоскоростен безжичен интернет има на всички посочени обществени точки, с изключение на тези в Градския парк и  Централен площад „Фонтани“ – ниво 1 и ниво 2, които са в етап на изграждане.
Целта на инициативата WiFi4EU е не само да има свързаност на отделните хора, но и да помогне за културния и исторически обмен на информация.
За да ползвате услугата, гражданите трябва да прибавят към Wi Fi мрежите, които ползват наименованието на безплатната мрежа – TervelWiFi.
Снимка:ec.europa.eu

Коментирайте
Подобни новини
Дворецът  в  Балчик - Най-добър обект от 100-те национални туристически обекта на движение "Опознай България"
Дворецът в Балчик - Най-добър обект от 100-те национални туристически обекта на движение "Опознай България"
Грейнаха светлините на коледното дърво в Тервел
Грейнаха светлините на коледното дърво в Тервел
Наситена с ангажименти и много духовна година изпраща Община Тервел (ВИДЕО)
Наситена с ангажименти и много духовна година изпраща Община Тервел (ВИДЕО)
Част от Дамбата в Балчик вече е обновена, активната работа продължава (ВИДЕО)
Част от Дамбата в Балчик вече е обновена, активната работа продължава (ВИДЕО)Яндекс.Метрика