Билборд на полицаите бе свален

10.01.2018 г. 12:55:43 ч.
/
Билборд на полицаите бе свален
Билборд на английски език, с който служителите на МВР смятаха да посрещнат евроделегатите у нас, беше свален снощи, съобщи bTV. Той се намираше на кръстовището на ул. "Гурко" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в столицата.

С надписа служителите на реда се оплакват от ниското си заплащане. От полицейския синдикат коментираха, че нямат представа каква е причината, тъй като поставянето е било платено за най-малко 2 седмици.

Подобни плакати са поставени и на булевардите "Брюксел" и "Цариградско шосе". Утре, когато официално ще бъде даден старт на българското европредседателство, полицаи планират протест с искане за 15-процентно увеличение на заплатите.

По време на прамителственото заседание премиерът Бойко Борисов изрази острото си несъгласие от премахването на билборда. "Истински възмутен съм от това, което е направила една частна фирма и са свалили билборда за протеста на полицаите. Утре ще се видя с тях (б.ред. - протестиращите полицаи), но това, което съм разпоредил на Лиляна Павлова, е колкото искат билбордове от рекламата, която имаме за председателството, да им се предостави, защото не ни пречат", заяви Борисов. Той допълни, цитиран от БГНЕС: "Ние в момента ще започнем да разглеждаме бюджета на ЕС за следващия период и, когато защитаваме особено кохезионната политика, искам да знаят колко са заплатите и пенсиите в България. Така, че не само, че не сме в колизия с техния протест, 55 млн. изплатихме повече на МВР, 100 млн. повече за армията, двойно увеличение на учителските заплати, 15 млн. допълнително за БАН, 10 млн. и сграда за СУ. Това са обществени пари и мисля, че с колегите се опитваме да ги слагаме на най-правилните места. Безспорно искаме да увеличим на всички доходите, но увеличихме и пенсиите. Вчера имахме КСНС и исканията на военните са за няколко милиарда - от 3 млрд лв. на горе, най-вероятно ще излязат 4-5 млрд. накрая. Председателството е на България, нито е мое, нито е на правителството. Всички билбордове да се дадат, който каквото лошо има да каже, там може да го сложи и да си каже. Няма да рекламираме България, а всеки, каквото иска да сложи. Предоставете им ги, за да знаем, че максимум добре ще се покажем. В края на краищата ще покажем това, което сме."
Снимка:www.segabg.com
Източник:Segabg.com

Коментирайте
Подобни новини
За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса
За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса
"Има такъв народ" върна неизпълнен третия мандат на президента
"Има такъв народ" върна неизпълнен третия мандат на президента
КЕВР обсъжда поскъпване на природния газ с над 2% през април
КЕВР обсъжда поскъпване на природния газ с над 2% през април
Третият мандат отива при "Има такъв народ"
Третият мандат отива при "Има такъв народ"



Яндекс.Метрика