Бивш елитен рефер призна: Мафията ръководи футбола! Красимир Йосифов трябвало да подпре съперник на Добруджа (ВИДЕО)

06.02.2018 г. 15:57:55 ч.
/
Бивш елитен рефер призна: Мафията ръководи футбола! Красимир Йосифов трябвало да подпре съперник на Добруджа (ВИДЕО)
Бившият елитен футболен съдия Красимир Йосифов направи скандални разкрития в ефира на телевизия БиАйТи. Йосифов стана известен с групата или по-скоро с операция „Чисти ръце“ в български футбол, която се разрази през 2007-2008- година със скандали за подкупи. В крайна сметка операция „Чисти ръце“ в българския футбол не се състоя, но ето че 10 години по-късно тя продължава да бъде на дневен ред. Пред камерата на БиАйТи той направи потресаващи разкрития за генезиса на корупцията в родния футбол., за подкупи, уредени мачове, рекет и политическата мафия в БФС.
Сред примерите, които Йосифов даде, е мач с участието на Добруджа.
„Идва срещата „Светкавица“ /Търговище/- Добруджа“ . Всеки вторник се провеждат в Търново конференции на съдиите. След нея ме извиква на страна лицето Лозев и казва,че в събота трябва да ръководя „Светкавица“ /Търговище/- „Добруджа“ и домакините трябва да победят, защото президентът на домакините му бил обещал 100 000 бутилки с лика на сина на Ичко Лозев. И трябва да свърши мача единица. Аз излязох на терена, свирих си каквото има на терена, естествено президентът на домакините не беше доволен както и лицата , които трябваше да ме „пазят“. Все пак победи Търговище с 1:0. След срещата отбора на гостите дойдоха, поздравиха ме за коректно ръководената среща- всичко ОК.
Но идва следващата седмица вторник и отиваме на конференция, събираме се всичките. Лицето Лозев, естествено раздаващ правосъдие навсякъде, изправи се пред всичките съдии в Търново и директно си ме напсува на майка и каза,че ще бъда „ликвидиран“ от съдийството. Аз от тогава знаех ,че дните ми са преброени. Същевременно по време на проверката лицето Лозев ме извика при себе си на складовете, защото чул от някъде ,че 2006 година Йосифов трябва да стане международен съдия. Същият този Лозев ми заяви,че лицето Иван Леков чул и той че аз съм щял да ставам международен съдия, и искаха 20 000 гущера / разбирайте 20 000 долара/. Ичко Лозев ми искаше 20 000 долара на неговите складове- нека да каже вярно или невярно е това нещо?!Аз нито взимам, нито давам. Да правят каквото знаят.
С идването на Михайлов почнаха да чистят съдиите, които не се съгласяват да ръководят срещи под диктовката на футболния съюз. Най-фрапиращ случай , дори има и аудио и видиео запис на подкупа на Иван Леков – лично съм го гледал с очите си. Да каже пък Борислав Александрво карал ли и Ристосков да свири мача „Берое“- „Спартак“/Варна/, защото лицето Борислав Михойлв казва на Александров : „Накаряйте Ристосков този мач да свърши еди как си в полза на „Беласица“ /Петрич/. Аз имма доста въпроси- Ичко Лозев давал ли е 6 цифрена сума на лицето Михайлов? Същият този Михайлов пращал ли е съдии в Южна Америка да манипулират мачове?.За мен в последните 10 години от 100 мача в българския футбол 99 са уредени“,
каза Красимир Йосифов, който в момента живее в Кипър.

Видео:


Коментирайте
Подобни новини
БОКС: 18-годишна добричлийка записа дебют при жените на Странджата
БОКС: 18-годишна добричлийка записа дебют при жените на Странджата
ФУТБОЛ: „Добруджа“ приема „Суворово“ в последната си контрола
ФУТБОЛ: „Добруджа“ приема „Суворово“ в последната си контрола
ВОЛЕЙБОЛ: 12-та победа цели утре Добруджа 07 срещу Миньор
ВОЛЕЙБОЛ: 12-та победа цели утре Добруджа 07 срещу Миньор
ХАНДБАЛ: „Добруджа“ се готви за победа във Варна
ХАНДБАЛ: „Добруджа“ се готви за победа във ВарнаЯндекс.Метрика