Начало >Добруджа >Общество

Благотворителен коледен базар организира ПГТ „Пейо К. Яворов“ (ВИДЕО)

11.12.2019 г. 11:50:41 ч.
/
Благотворителен коледен базар организира ПГТ „Пейо К. Яворов“ (ВИДЕО)
От началото на декември в Професионална гимназия по туризъм „П. К. Яворов“ в Добрич цари една различна, празнична атмосфера. Всички ученици и учители, освен с учебния процес, са заети с коледната украса и тематичните празнични прояви, организирани през последния месец на годината, каза за медийна група „Добруджа“ директорът на учебното заведение Нели Апостолова. Украсени са класните стаи и коридорите, като условието към всички е било да се използват възможно най-много ръчно изработени елементи. Победителите в конкурса за коледна украса са 6 паралелки. „Имаме две първи, две втори и две трети места. Наградите, които ще получат победителите в края на тази седмица са много вкусни“, каза директорката.
Организиран е още един конкурс – за най-красиво и интересно направена снежинка. „Използвани са различни материали. Вече имаме богата колекция от ръчно изработени снежинки от перли, тесто, сол и др. Следващата седмица ще наградим създателите на най-интересните“, каза Нели Апостолова.  
Директорката добави, че другата седмица стартира и коледен базар. Той е благотворителен и се организира по идея на училищния съвет. Учениците са решили да продават ръчно изработени изделия пред учебното заведение. Добричлии могат да си купят картички, сувенири, свещници, меденки и други изненади.
Със събраните средства ще се купят подаръци за обитателите на Дома за възрастни хора и за малките пациенти в педиатричното отделение в МБАЛ -  Добрич. Изненада към настанените в Дома е, че възпитаниците на ПГТ „П К. Яворов“ са изработили за всеки поименно, лично адресирана картичка с пожелания за коледно-новогодишните празници.
Дарение от фондация „Духовност – Юлияна Гианти“ е нашата изненада за Коледа, каза още Нели Апостолова. Със сумата от 2000 лв. 20 ученици на гимназията ще получат стипендия по 100 лв. Според нея, това са изявени деца, участници в извънкласни дейности, който издигат авторитета на ПГТ „П. К. Яворов“.

Репортаж Галина Бозукова и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Адреси с ВиК аварии в Добрич и региона
Адреси с ВиК аварии в Добрич и региона
Откриват Мотосезон 2024 в Добрич  на 27 април
Откриват Мотосезон 2024 в Добрич на 27 април
БАБХ започва пролетна ваксинация на лисиците срещу бяс
БАБХ започва пролетна ваксинация на лисиците срещу бяс
Първо изнесено заседание проведе ПК „Промишлено-стопанска дейност, земеделие и трудова заетост“ (ВИДЕО)
Първо изнесено заседание проведе ПК „Промишлено-стопанска дейност, земеделие и трудова заетост“ (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика