Начало >Добруджа >Общество

Богата програма за Цветница в Добрич

15.04.2019 г. 12:52:19 ч.
/
Богата програма за Цветница в Добрич
И тази година Община Добрич подготви богата програма от събития, посветени на големите християнски празници Цветница и Великден. На 16 април от 18.30 ч. в Концертна зала „Добрич“ в рамките на предстоящите християнски празници е концертът на Български камерен оркестър – Добрич с диригент Алексей Измирлиев. В програмата са включени произведения от епохата на Английския барок и XX век.
На 19 април в Етнографската къща ще има възстановка на лазарски обичаи „Тропай буенчо, Лазаре“ на Клуб „Златна ябълка“ при СУ „Св. Кл. Охридски“ с ръководител Руска Симеонова. Организатор на събитието е и Регионалният исторически музей.
На 20 април от 9.00 до 16.00 часа Народно читалище „Пробуда – 1939 г.“ в ЖК „Рилци“ организира  възстановка на пролетни обичаи „Пъстър Лазар, шарена Цветница“. В същия ден Народно читалище „Български искрици – 2016 г.“и Регионалният исторически музей са подготвили представяне на лазарски обичаи „Пъстър Лазар“.
Отново на 20 април от 11.00 часа на Площад „Свобода“ ще се насладим на изпълненията на Ансамбъл „Сборенка“ с ръководител Асенка Кулева и Клуб „Златна ябълка“ с ръководител Руска Симеонова при СУ „Св. Климент Охридски“, на Клуб за народни танци „Жътвари“ с ръководител и хореограф Мая Бърдарова и  Гайдарски оркестър с ръководител Велико Великов при Народно читалище  „Дръстър – 2012 г.“ – Силистра.
Народно читалище „Мевляна – 2002 г.“ организира на 20 април конкурси на тема „Цветята в моя дом“ и „Да пазим природата, да съхраним Земята“. В читалището ще бъде експонирана и изложба на стайни цветя и аранжировки.
На Лазаровден от 16.00 ч. в Концертна зала „Добрич“ ще се състои и кастингът „Добруджа търси таланти“, организиран от Народно читалище „Добрич – 2017 г.“.
На Цветница от 11.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ е концертът на Детски хор „Маестро Захари Медникаров“ и приятели. Ще участват малък и концертен състав на Детски хор. Диригент е Росица Дурмушлийска, а вокален педагог Мария Славова. Клавирният съпровод е на Радостина Гроздева-Кръстева. В концерта участват и Вокално студио „Море“ – Варна с ръководител Ирена Коларова.
На 21 април от 12.00 ч. на площад „Свобода“ е предвиден концерт на Фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“ при Младежки център – Добрич с главен худ. ръководител Александър Александров, хореограф Юрий Митев, корепетитор Петър Гочев.
През тази седмица в Художествена галерия - Добрич отваря врати и Великденската работилница за въображение с благотворителна кауза – ще бъдат изработени цветни картички и сувенири и изложени на базар на 26 април в двора на Храм „Свети Георги“. Средствата, събрани по време на благотворителната инициатива ще помогнат лечението на Десислав Димов от Добрич.
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
След седмица преминаваме към зимно часово време
След седмица преминаваме към зимно часово време
Поредно Първо място за ансамбъл „Добротица”
Поредно Първо място за ансамбъл „Добротица”
 Празнично фермерско изложение „Вкусът на Добруджа“ в Добрич на  Димитровден
Празнично фермерско изложение „Вкусът на Добруджа“ в Добрич на Димитровден
Прогноза за времето в неделя
Прогноза за времето в неделяЯндекс.Метрика