Борисов: Не съм в списъка посетители на Цветан Василев

14.05.2015 г. 14:06:36 ч.
/
Борисов: Не съм в списъка посетители на Цветан Василев

Премиерът заяви, че той и негови хора не са в разпространения списък с политици и бизнесмени, посещавали Цветан Василев в КТБ.
Днес до електронните пощи на някои медии беше изпратено писмо, подписано от банкера, с прикрепенифаксимилета със записани в тетрадка стотици имена, които са посещавали централата на КТБ през 2013 и 2014 г.

Първоначално един от адвокатите на Василев потвърди автентичността на писмото. По-късно обаче на официалния сайт на банкера бе публикуваноопровержение, в което се казва, че той не е негов автор. 
Автентичността на списъка обаче до момента не е отречена.

По този повод Бойко Борисов заяви пред журналисти за списъка:

"Мен ме няма със сигурност. Аз нямам хора там. В рамките на тези посещения Цветан Василев твърди, че те са вземали пари". 

Борисов обаче отказа да коментира името на председателя на Комисията по финансов надзор Стоян Мавродиев (ГЕРБ), който също е в списъка, предаде "Фокус". 

Неотдавна премиерът призна, че е имал среща с Цветан Василев, която обаче се състояла в къщата му в Банкя. Банкерът настоял да влезе с колата си през  гаража. По време на разговорите Василев се извинил на Борисов за атаките срещу него по TV7.

Междувременно днес и депутатът от ДПС Йордан Цонев, който също фигурира там, коментира скандала. Именно той беше посочен първоначално от адвоката на банкера - Константин Симеонов, като причина за изпращане на писмото - да бъдат опровергани негови "лъжи" за КТБ в интервю.

"Искам да кажа на г-н Цветан Василев, че съм абсолютно чист и няма да се спра в усилията си българският народ да научи, че той е човека, нанесъл най-тежкия удар на финансова система след 1996 година, че го е направил съзнателно и умишлено. Каквото и да изнесе, каквито и инсинуации да направи, няма да се спра в тези си усилия”, заяви Цонев.

Депутатът подчерта, че ДПС настояват за откриване на цялата истина на КТБ чрез падане на банковата тайна. 

Депутатът подчерта, че вече е декларирал, че няма никакъв конфликт на интереси и лични отношения с тази банка, нито със собственика и никога не е имал. 

Той призна, че се е виждал с Цветан Василев, но няколко пъти подчерта, че се е срещал често не само него, но и с всички други банкери в България - с някои от тях в своя кабинет като председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси, с някои от тях в техните кабинети, а с други - в БНБ. Говорили обаче само служебно. 

Депутатът от АБВ Румен Петков, който също е в списъка, пък заяви, че няма влогове и кредити в банката, единствените му разговори с Василев били за организационния комитет на Българската федерация по мотоциклетизъм, който председателства.
Снимка:nabludateli.blog.bg
Източник:Община Ген.Тошево

Коментирайте
Подобни новини
Служебният кабинет осигури пълния размер на „украинската помощ“ за земеделските стопани
Служебният кабинет осигури пълния размер на „украинската помощ“ за земеделските стопани
На 26 април започва изплащането на великденските добавки за пенсионери
На 26 април започва изплащането на великденските добавки за пенсионери
Последен ден за регистрация на партии и коалиции за изборите 2  в1
Последен ден за регистрация на партии и коалиции за изборите 2 в1
ЦИК: 10 партии и 8 коалиции са подали документи досега за участие в изборите
ЦИК: 10 партии и 8 коалиции са подали документи досега за участие в изборите



Яндекс.Метрика