Борисов предлага превенция срещу мигрантите - затваряне на всички граници в ЕС и влизане само през КПП

18.06.2018 г. 12:52:08 ч.
/
Борисов предлага превенция срещу мигрантите - затваряне на всички граници в ЕС и влизане само през КПП
„Официално всеки, който иска да влезе в ЕС, трябва да влезе на контролно-пропускателните пунктове (КПП) – там да му се видят отпечатъците, да се прегледа, да се види". Това заяви премиерът Бойко Борисов по въпроса с овладяването на миграционните потоци в Европейския съюз по време на пленарната среща на конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите на ЕС, предаде БГНЕС. Това не е нещо по-различно от това, което се прави в САЩ, Канада и където и да е. Откъде-накъде Европа да е като един разграден двор?! Това е груба грешка. Държавите да се делят вътре в Европа. Държавите, които сме на първа линия, ако трябва да бъдат подпомагани, да се подпомогнат, и всичко да отиде на КПП. Ако не са спазени изискванията, който, откъдето е дошъл, да се върне там, откъдето идва, обясни Борисов. Затова първата дума се казва превенция – незабавно спиране на потока и от там спазване на правилата, поясни премиерът. Според него сме гарантирали на 100% външната граница на ЕС. „България се справи без много да приказваме, без много да се оплакваме, ние си създадохме надеждна охрана на българо-турската граница – с необходимите заграждения, с допълнителни полиция, кораби и от година и половина България има нова ситуация. На картата ще видите, че нашата граница, която се охранява, е колкото гръцката. Затова предлагаме компромисен вариант, който ще защитавам на Европейския съвет – на първо място предлагаме незабавна превенция, а тя включва затваряне на всички граници в ЕС“, категоричен бе министър-председателят.
Най-новата война беше тук на Балканите – в Косово. Решихме да дадем пример с колегите от Македония и това, което не можахме да постигнем с десетилетия, с колегата Зоран Заев успяхме да постигнем - да подпишем договора. Много се радвам, че тук в София Ципрас и Заев на среща на върха на Западните Балкани съобщиха, че ще подпишат, отбеляза Борисов. Да, протести има, но с помощта на Федерика Могерини, Матю Нимиц това стана успех, продължи Борисов. Доволен съм, че Хашим Тачи и Александър Вучич тук в София успяха да си подадат ръка, добави Борисов. Положихме доста усилия, има съществен напредък и оптимизъм, заяви премиерът.
Ако не бъдат хванати в рамките на ЕС дисциплинирани и подпомогнати, могат да се превърнат в източник на войни, смята Борисов. Ако сега не се помогне на Западните Балкани, после ще е много късно. А и големите геостратегически играчи – и Русия, и САЩ, и Китай само това чакат. Затова, ако Европа не вземе мерки сега, после ще е късно, подчерта още премиерът Бойко Борисов. 
Снимка:www.news359.bg
Източник:actualno.com

Коментирайте
Подобни новини
Още никой не се е явил, за да получи над 1,5 милиарда долара джакпот в САЩ
Още никой не се е явил, за да получи над 1,5 милиарда долара джакпот в САЩ
БСП няма да се връща в НС, иска "фронт за честни избори"
БСП няма да се връща в НС, иска "фронт за честни избори"
Борисов връща преференцията, избират нова ЦИК
Борисов връща преференцията, избират нова ЦИК
Четворно убийство в Нови Искър
Четворно убийство в Нови ИскърЯндекс.Метрика