Борисов връща преференцията, избират нова ЦИК

18.02.2019 г. 12:11:45 ч.
/
Борисов връща преференцията, избират нова ЦИК
ГЕРБ връща преференцията на старите нива след спешно заседание на Изпълнителната комисия, свикана от премиера Бойко Борисов, на което присъства и Георги Марков.

Борисов благодари на Марков, който го е алармирал. Това стана в интервю на депутата за "24 часа", в което той призова премиера да отмени спорните поправки.

"Идеята на ГЕРБ в основната тематика в тази предизборна кампания е каква България искаме. Искаме да припомним какво се случи в България през последните години. Тя успя да стане водеща, и ако позволите "Една глава" над останалите държави на Балканите", заяви Марков.

"Обърнаха ни внимание, до такава степен, че премиерът на Испания дойде на вечеря, където бе и Тачи. Премиерът накара Вучич и Тачи да си стиснат ръцете. Борисов прокара и пътя на коприната. За пръв път в новата ни история български премиер създаде варненска четворка. Днес всички балкански страни са с проблеми. Вчера Борисов се завърна от Мюнхен. Заев си преотстъпи ордена, Вучич го награди", допълни той.
"Считаме, че не може да има избори в България по сегашната система. Дадени права на избирателите не бива да се отменят. За да не ни обвиняват, че нарушаваме закона - ще се открие процедура по избор на нова ЦИК. Изумен съм, че държавният глава намекна за Костинброд с положителен знак. Ние не сме говорили, че ще вадим зъбите на опозицията, но не сме злопаметни и гледаме напред. Тези две основни теми, които вълнуват нашето общество, ще бъдат решени. Не може да вървим към еврото, пък да въвеждаме машинно гласуване, което го няма никъде в Европа".
Кой е избран с машинно гласуване? Макрон или Меркел? Кой?“, попита Марков.
„Оттук нататък ще говорим за Европа, приноса на ГЕРБ за Европа“, каза още той.
"Вчера разговарях с Цветанов, днес свикнах комисията. Не искам да остава отенък , че на нас изборните правила ни влияят. Искам да се подчертае, че предният мандат на изборната комисия бе прекратен, когато ние бяхме в опозиция. Тази изборна комисия е избрана при управление на БСП. Що за наглост? Имат право, защото бил свършил мандата. Добре, да се проведе ново гласуване и прозрачно да се избере нова комисия", заяви премиерът Бойко Борисов.
"Струва ми се нахално от тяхна страна да изопачават нещата. Срокът е изтекъл и трябва да се започне процедура. Що се касае за преференцията. пак не беше обяснено. Не е отпаднала преференията, просто е вдигнат прага", допълни той.
Източник:24 часа

Коментирайте
Подобни новини
Актуализират методиката на машините за гласуване
Актуализират методиката на машините за гласуване
Иран заплаши да преразгледа ядрената си доктрина
Иран заплаши да преразгледа ядрената си доктрина
ПП-ДБ обвиниха ГЕРБ за партизански тактики с договора с Боташ
ПП-ДБ обвиниха ГЕРБ за партизански тактики с договора с Боташ
ЦИК започва прием на документи за НПО наблюдатели на изборите
ЦИК започва прием на документи за НПО наблюдатели на изборите



Яндекс.Метрика