Бронзови отличия за Мира Николова и дамската шафета на СКЛА Добруджа

24.06.2019 г. 21:47:15 ч.
/
Бронзови отличия за Мира Николова и дамската шафета на СКЛА Добруджа
През изминалия уикенд на Националния стадион „Васил Левски в София се проведе Националния шампионат за юноши и девойки под 18 години. От СКЛА „Добруджа” участваха  с 9 състезателя, съобщи за радио Добруджа Силвия Петрова, треньор в клуба. Подготовката за това състезание е преминала доста тежко поради ремонтните дейности в зала ”Добротица” и липсата на стадион с писта, на която да се тренира, а в спринтовите дисциплини и скоковете няма как да се тренират без трап за скачане и тартанова писта. Въпреки това добричките състезатели достойно защитиха името на клуба с лични постижения и медали.
Мира Николова спечели бронзов медал на 400м. в конкуренцията на 51 участнички. Нейната битка продължи със смело бягане и огромна конкуренция на 800м., където медалите се решиха в последните метри. С ново лично постижение  - 2.25 мин. тя отново се качи на почетната стълбичка с бронзов медал. Нейната сестра Нели Николова  завърши също с лично постижение и зае престижното 5 място в това бягане .
В тройния скок дебютантите Иван Иванов /влезе във финала и достигна до седмо място/ и Мая Щерева се справиха на ниво,  като подобриха личните си резултати до момента.
Рени Хинева успя да достигне до две седми места на 1500м. и 3000м. - с изравнени лични постижения. Георги Георгиев също подобри постиженията си в тези две дисциплини и показа възходяща форма.
И черешката на тортата беше отново щафетното бягане на 4х400м. девойки, където /Вержиния Костадинова, Нели Николова, Михаела Иванова, Мира Николова се качиха на стълбичката, спечелвайки бронзовите медали.
Благодарим на хората, които ни помагат, на родителите които ни подкрепят и състезателите, които предават искрата на подрастващите и винаги са рамо до рамо с нас, завършва Силвия Петрова.

Коментирайте
Подобни новини
ФУТБОЛ: "Добруджа" остава на върха, Галин Стоянов с 4 гола за най-убедителната победа
ФУТБОЛ: "Добруджа" остава на върха, Галин Стоянов с 4 гола за най-убедителната победа
ВОЛЕЙБОЛ:  Юношите на Добруджа 07 с открита тренировка в Деня на независимостта
ВОЛЕЙБОЛ: Юношите на Добруджа 07 с открита тренировка в Деня на независимостта
ФУТБОЛ: „Добруджа“ приема „Спартак“ (Плевен) в Елитната група U15
ФУТБОЛ: „Добруджа“ приема „Спартак“ (Плевен) в Елитната група U15
ФУТБОЛ: Още един шампион на България идва на звездния мач в Добрич
ФУТБОЛ: Още един шампион на България идва на звездния мач в ДобричЯндекс.Метрика