БСП обвини властта в бездушие и поиска оставката на заместник-председателя на парламента Емил Христов

19.04.2018 г. 13:25:21 ч.
/
БСП обвини властта в бездушие и поиска оставката на заместник-председателя на парламента Емил Христов
БСП обвини управляващите в бездушие заради недопускането вчера на представители на протестиращите родители на деца с увреждания в парламента и отново призова заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов да подаде оставка.
   Обвиняваме ви в бездушието на властта, защото вчера не помръднахте от местата си, докато не усетихте, че става скандал, заяви в декларация от името на ПГ на левицата Антон Кутев. Той обвини управляващите, че още не е приет закон за социалните услуги и няма даже и разработка, както и за готвените промени в системата на ТЕЛК.
   Съжалявам, г-н Христов, но вчерашната случка не е случайна грешка, а политическо поведение, заяви Антон Кутев. Видяхме обидата в очите на протестиращите, тази обида не е грешка на охраната, а политическо поведение, осъществено този път лично от вас, добави той. Затова въпросът за оставката е единственият отговор на политик, който носи отговорност за провала в политиката на ГЕРБ - ако не я дадете вие, ще я искаме ние, заяви Кутев.
   Той посочи, че ПГ на "БСП за България" се отзовала на поисканата от протестиращите среща и я организирал по единствения, според тях, правилен начин - в НС. Той отбеляза, че в сградата са били поканени организаторите на протеста и е било логично те да присъстват със знаците и логото на своя протест. Те не правеха политическа агитация или търговска реклама, те протестираха срещу система, като твърдяха "Системата ни убива", посочи Кутев. Това дори не беше протест срещу ГЕРБ, а срещу всичко, което държавата не е свършила за хората в неравностойно положение, отбеляза той. Те протестираха срещу убийствено ниските доходи на хората с увреждания, срещу липсата на държавна подкрепа, липсата на работа, неработещите институции, мизерията и безизходицата, изреди депутатът.
   Има много хора, на които държавата и политиците в България са задължени, но хората с увреждания са със сигурност най-онеправданите и измъчени от системата, тях системата ги убива в най-директния смисъл, каза Антон Кутев. Хората с увреждания в България и техните роднини проявяват ежедневния героизъм на липсващото бъдеще и безизходицата, именно затова най-малкото, което политическият елит трябваше да направи вчера, беше да чуе гласа им, да вникне в проблемите им и да намери възможните решения сега, посочи той. 
    Вие, дами и господа, блестяхте с отсъствието си вчера и като връх на всичко не допуснахте представителите на протеста да влязат в сградата на парламента, защото на гърдите им имаше надпис, който напомня, че системата ги убива, обърна се Кутев към управляващите. И тук не става въпрос за охраната, която не ги пуска, защото охраната изпълняваше вашите заповеди, лично проверих това - аз извиках шефа на охраната, за да избегна напрежението, посочи той. Депутатът от левицата добави, че е опитал разговор с единствения наличен заместник-председател на парламента - Емил Христов. Единственото, което предизвиках, беше благосклонен бащински поглед, придружен с твърд отказ, разказа Кутев. Опитах се да обясня, че това е груба грешка, но човекът не изглеждаше склонен за преговори. Предупредих ви, че ще стане скандал, но властта очевидно прави хората равнодушни, заключи Кутев.
Снимка:www.novini.bg
Източник:БТА

Коментирайте
Подобни новини
Омбудсманът: Не мога да стана служебен премиер
Омбудсманът: Не мога да стана служебен премиер
Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ
Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ
Радев разкритикува промените за избор на служебен премиер: Опциите са стеснени
Радев разкритикува промените за избор на служебен премиер: Опциите са стеснени
Продължават срещите на президента Румен Радев с потенциалните служебни премиери
Продължават срещите на президента Румен Радев с потенциалните служебни премиери



Яндекс.Метрика