Начало >Добруджа >Общество

Българи пуснаха нова фентъзи MMO кооперативна игра (ВИДЕО)

16.08.2018 г. 13:09:16 ч.
/
Българи пуснаха нова фентъзи MMO кооперативна игра  (ВИДЕО)
Преди две седмици бе премиерата на българската компютърна  игра „Grimmwood” (Мрачната гора). Заглавието е препратка към Братя Грим, защото създадената в играта атмосфера, е вдъхновена от мрачните им приказки, а и самият свят на играта е мрачен. Това сподели в интервю за МГ „Добруджа” един от разработчиците на играта Александър Торофиев, който е познат като автор на книги-игри. Той уточни, че играта се е играла от затворено общество от българи още от миналата година. От началото на тази година е пусната отворена версия, за да могат геймърите да я пробват с бета версия, а сега играта вече бе официално пусната за широката публика, посочи  Торофиев, като уточни, че ще продължат да работят по нея още поне година. Играта е предназначена към зрялата аудитория. Играта е кооперативна и смесва елементи на оцеляване, стратегия и изследване. Участникът има за задача, заедно с още до 40 непознати, да защитавате селото си, защото всяка нощ чудовищата го атакуват. Започваме изненадващо добре като за първи продукт на нашия екип, каза още Торофиев. Той казва, че работата по един такъв продукт коства много усилия и време. Той даде пример, че с екип от 7 души, са работили по тази игра 2 години.
Торофиев каза, че имат идея и за нова игра, която да има възрожденски мотив, примесен с фантастика. В края на месеца ще присъстват на най-голямото изложение за контакти межди разработчици и издатели на игри в Кьолн, където ще бъдат обсъдени потенциалните нови проекти. Хората, които познават по-добре пазара, ще ни помогнат да изберем правилния път, посочи Торофиев. В процес на довършване е новата книга„Островът на белязания Чък”.
Ал Торо  е автор на няколко книги-игри от поредицата „Българ”. На 15 септември предстои издаването на следващата "Върколаците от Иракли" , която е в съавторство с Неделчо Богданов.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ЦИК назначи състава на Районна избирателна комисия - Добрич
ЦИК назначи състава на Районна избирателна комисия - Добрич
Панорама на средните училища в Добрич ще се проведе днес
Панорама на средните училища в Добрич ще се проведе днес
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Времето в петък
Времето в петък



Яндекс.Метрика