Начало >Добруджа >Общество

Българските плодове и зеленчуци впечатлиха Букурещ

05.11.2019 г. 14:43:50 ч.
/
Българските плодове и зеленчуци впечатлиха Букурещ
Български земеделски производители участваха в международното изложение ИНДАГРА 2019 в Букурещ и за поредна година впечатлиха посетители и партньори с вкуса и качеството на родните плодове и зеленчуци. В рамките на 5 дни най-престижното експо на селскостопанската индустрия събра в румънската столица повече от 800 фирми от 28 държави. Българското участие бе организирано от Добруджанския овощарски съюз, в партньорство със Съюза на Дунавските овощари.
Целта на участието в ИНДАГРА 2019 е обмяна на опит и добри практики в отглеждането и реализирането на продукцията ни, казаха организаторите от Добруджанския овощарски съюз.
„Изключително сме доволни от постигнатото през тази година. Създадохме нови и затвърдихме дългогодишни контакти за износ на произведените от нас висококачествени плодове. Това е висока оценка, която получаваме от чуждите пазари“, каза Димитричка Търпанова - овощар и председател на Добруджанския овощарски съюз. По думите й за поредна година показваме, че българските плодове и зеленчуци не отстъпват на най-добрите в Европа, а натрупаната информация и опит ще помогнат на родните производители да утвърдят позициите си ида стъпят на външни пазари. Създадени са нови контакти за реализиране на продукцията и достъп до добри производствени практики и запознаване с нивото на оборудване с машини и съоръжения.„Влошените пазарни условия правят все по-трудно постигането на конкурентоспособни цени от страна на българските производители. Секторът е застрашен от свиване и с участието ни в подобни панаири оказваме допълнителна помощ и подкрепа на родните фермери да се представят по-добре и да реализират успешно продукцията си. Това е един от начините да преодолеем трудностите“, допълни Николай Колев от Съюза на Дунавските овощари.
Българското участие ИНДАГРА 2019 се реализира с подкрепата на Министерството на земеделието, храните и горите и Държавен фонд „Земеделие“.

Коментирайте
Подобни новини
Добричлията Стоян Стоянов - ВИП гост на международен зумба фестивал в Нидерландия (СНИМКИ)
Добричлията Стоян Стоянов - ВИП гост на международен зумба фестивал в Нидерландия (СНИМКИ)
От 1 април Община Добрич  е с нова обслужваща банка и нови банкови сметки
От 1 април Община Добрич е с нова обслужваща банка и нови банкови сметки
Работилница за дърворезба “Традиции и съвремие“ организират Европа Директно Добрич и Младежкият център
Работилница за дърворезба “Традиции и съвремие“ организират Европа Директно Добрич и Младежкият център
Водните аварии днес
Водните аварии днес



Яндекс.Метрика