Начало >Добруджа >Общество

Цацаров в Каварна: Границите на „Натура” са спорни, безумие е птиците да са по-важни от хората (ВИДЕО)

11.08.2017 г. 16:43:41 ч.
/
Цацаров в Каварна: Границите на „Натура” са спорни, безумие е птиците да са по-важни от хората (ВИДЕО)
Трябва да търсим оптимално съотношение, при което и птиците да могат съществуват, но при цялото ми уважение към природата – с предимство са хората. Това заяви в Каварна главният прокурор Сотир Цацаров.
Той съобщи, че в момента се извършва преценка на законосъобразността на заповедта, издадена от Министъра на околната среда и водите и  на отделните нейни пунктове. На първо място обаче трябва да се реши една  по-спешна задача, а тя е до колко Прокуратурата има основание да протестира тази заповед пред ВАС. Такова решение ще има до края на другата седмиц а- изцяло или частично, особено в най-болезнените за хората  от този край точки, свързани със земеделие и риболов, коментира още Сотир Цацаров.
Според главния прокурор,  границите на „Натура 2000” са спорни и това предстои да се уточни.
„Самото създаване на „Натура 2000” и целият шум се оказва хранителна среда за доста неправителствени организации. Съществуват хора и организации, които печелят от това и конкретният случай е точно такъв”, категоричен е той.
„Толкова години не е обърнато внимание на прокарани с лобистки поправки ветрогенератори и изкупуването на тази електрическа енергия, на голф игрища и на всичко, което става буквално на 15 метра от плажната ивица. И сега изведнъж се оказва, че съществуването на хората е пречка за съществуването на природата. Това е безумие и не може да продължава по този начин!”, каза в заключение главният прокурор.
Сотир Цацаров посети Каварна, където участва в откриването на ремонтираната сграда на районната прокуратура. Сградата е дадена с решение на Общинския съвет за ползване от 10 години на ведомството, а ремонтните работи са на стойност 16 000 лева. 
Репортаж на Даниела Русева и Петър Петров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за четвъртък
Прогноза за четвъртък
Д-р Борислав Каменов оглави ОДБХ
Д-р Борислав Каменов оглави ОДБХ
Ротари клуб Добрич с нови инициативи и с подкрепа на добрите стари (ВИДЕО)
Ротари клуб Добрич с нови инициативи и с подкрепа на добрите стари (ВИДЕО)
Нови площадки, окосяване и чиста канализация – част от исканията на живущите в кв. „Балик“ (ВИДЕО)
Нови площадки, окосяване и чиста канализация – част от исканията на живущите в кв. „Балик“ (ВИДЕО)Яндекс.Метрика