Цветан Василев пусна списък с имената на хората, които са го посещавали в КТБ

14.05.2015 г. 12:11:35 ч.
/
Цветан Василев пусна списък с имената на хората, които са го посещавали в КТБ
Сканирани копия от десетки страници на тетрадка, в която са записвани имената на посетителите в централата на Корпоративна търговска банка (КТБ), бяха изпратени до медиите с електронно писмо тази сутрин. То е подписано от мажоритарния собственик на обявената в несъстоятелност банка Цветан Василев, съобщава "Дневник". 
Копията са за различни периоди от 2013-а и 2014-а година. На ден Василев е имал десетки посетители - политици, представители на държавни институции, бизнесмени, журналисти. Отбелязван е ден, час на влизане и напускане, както и дали посетителят е придружаван от охрана. 
Сред имената са тези на тогавашния председател на бюджетната комисия Йордан Цонев, председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев, Явор Куюмджиев от БСП, Румен Петков от АБВ, бившия лидер на ДСБ Иван Костов, бизнесмена и кандидат за кмет на Варна Веселин Марешки, издателя Петьо Блъсков. 
Достоверността на изпратения мейл потвърди пред "Дневник" един от адвокатите на Цветан Василев - Константин Симеонов. Не е ясно обаче дали от разпространените списъци не липсват части. 
В писмото, подписано от Цветан Василев, се подсказва, че някои от посетителите са влизали само за минути и не за лична среща с него, а "за да се запознае със съдържанието на един плик". 
Уважаеми дами и господа, 
Обръщам се към вас като представители на информационни медии, за да осветля важен акцент от случващото се в продължение на почти една година с КТБ АД. 
Вероломното покушение, което беше извършено срещу банката от политико-икономически кръгове, следствие, прокуратура и съд, както и БНБ, НАП и всевъзможни други държавни институции, доведе до неминуемия й крах. Крах, който коства много на депозантите в банката, както и на държавата, поради злия умисъл или безхаберие на лицата, които я управляват. Върху гърба на една от малкото национално отговорни български банки се упражняваха знайни и незнайни герои, които в изобретяването на издевателства спрямо нея надминаха и средновековната Инквизиция.
И всичко това ставаше пред очите на обществото, което беше умело заблуждавано за истината около банката от сътворителите на нейното убийство, диригентите му и техните изпълнители. Следвайки заповедите, издавани от бункера "Берлин", те и досега крият от българските граждани какво всъщност причиниха на банката. Но не затова е целта на настоящото ми писмо. С него искам да обърна внимание на един друг аспект – този за морала и ценностите на днешния политически, икономически и всевъзможен "елит" в България. 
По време на реализирането на зловещия сценарий срещу КТБ АД много политици, финансисти и икономически експерти неведнъж повтаряха, че случващото се с банката не е реално и че е дирижирано от два политико-икономически кръга, както и от техните лакеи в следствие и прокуратура. Постепенно обаче тази обективно изразявана защита се превърна в спорадични вопли, след това в тихи стонове и към днешна дата изцяло заглъхна. 
Както съм имал възможност в предишни мои интервюта да заявя – не политиците са ме създали. От мен те, особено нагло и арогантно, се възползваха. Паразитираха върху мен и за да опазвам КТБ АД, съм се принуждавал да им правя услуги дълги години. Когато отказах да продължа – те просто убиха банката. Активни участници и мълчаливи съучастници бяха всички. И всички ме предадоха. 
Политици и не толкова (социалисти, патриоти, демократи, либерали, реформатори), бивши и настоящи министри, бизнесмени и не толкова, одитори, братя "хотелиери" (сега участващи в плячкосването на БТК), тв шефове, журналисти, субекти, ръководили дълги години сектор "Сигурност", синдикалисти, мастити фармацевти, издатели, енергийни шефове и експерти.

Всички. 
За тях Цветан Василев се превърна или в демона, ограбил хората, или просто спря да съществува.

Тези другари много бързо забравиха времето, когато, както вече съм казал, се редяха на опашки и чакаха със седмици пред кабинета ми, за да ме видят.

С каква цел – сами ще си отговорите. Каква работа би могъл да има при мен един политик например? И каква работа би могъл да свърши за средна продължителност на среща 5-7 минути?! И изобщо срещал ли се е с мен или само със секретарката ми, за да се запознае след това със съдържанието на един плик? Досещате се за какво говоря, нали?

С видеото на добре пеещия гуверньор мисля, че показах достоверността на твърденията ми, че целият този "елит" паразитираше върху мен и КТБ АД. Сега давам ново доказателство – факсимилета от пропускателните тетрадки за последните около две години, за да се убедят хората, че всички тези хубавци от "елита", казващи им кое е вярно и кое не, висяха редовно при мен с искане за това и онова и най-вече – за онези неща.

Факсимилетата се съдържат в линковете, които прилагам по-долу. Не ги качвам в личния си сайт поради ежедневните опити да бъде хакнат, за да ме спрат да говоря истината. Но няма как да ми запушат устата.

Изпращам това писмо и на недоброжелателни медии с единствената цел истината за тези, които облъчват обществото с тезата "Цветан Василев окраде банката и избяга", да стигне до възможно по-голяма част от него.

А на паразитите ще кажа едно – истинското шоу тепърва предстои!

14.05.2015 г.  Цветан Василев
 
Снимка:www.infosi.bg
Източник:БНР

Коментирайте
Подобни новини
За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса
За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса
"Има такъв народ" върна неизпълнен третия мандат на президента
"Има такъв народ" върна неизпълнен третия мандат на президента
КЕВР обсъжда поскъпване на природния газ с над 2% през април
КЕВР обсъжда поскъпване на природния газ с над 2% през април
Третият мандат отива при "Има такъв народ"
Третият мандат отива при "Има такъв народ"



Яндекс.Метрика