Начало >Добруджа >Общество

Д-р Валентин Димитров: Приемам тази награда като едно голямо задължение (ВИДЕО)

18.10.2018 г. 13:18:13 ч.
/
Д-р Валентин Димитров: Приемам тази награда като едно голямо задължение (ВИДЕО)
Приемам тази награда като признание и като едно голямо задължение. Това заяви в интервю за МГ „Добруджа” рентгенологът  д-р Валентин Димитров, който утре ще получи наградата Лекар на годината.  Аз не мога да дам оценка сам на себе си, но мога да дам оценка на хората, които работят около мен и мисля, че българският лекар е добър лекар, казва д-р Димитров. Според него има няколко причини за това. Първата е, че цедката в университетите е доста сериозна. Освен това кадровият дефицит прави българският лекар добър. Когато започнат работа младите лекари в болничното здравеопазване, на тях им се налага да дават допълнителни дежурства в Спешно отделение, а това е една голяма школа. Те научават много неща, които не са в тяхната специалност и са общо подготвени като лекари, смята рентгенологът. Той призна, че както в другите отделения така и в Образна диагностика, което той ръководи, има кадрови проблем. В момента сме двама специалисти. Очакваме в края на годината след явяване на изпит, да започне работа още един млад специалист. С него се очаква да стабилизираме значително обстановката в отделението. В момента успяваме да се справим само с цената на много извънреден труд. От една страна той отнема доста от времето на лекарите, от друга обаче е една школа, смята д-р Димитров.
Относно техниката, той казва, че разполагат с много съвременна техника, но има и много стара. Компютърният томограф не работи и се налага пациентите да ги превозваме на друго място за да получим точната диагноза. Очаква се следващият месец томографът да заработи отново, като д-р Димитров е получил уверението на ръководството, че от следващата година ще има още един чисто нов такъв апарат.
Лекарският път на д-р Валентин Димитров започва от село Росица през 1989 година, където е разпределен като участъков лекар. Заради липса на рентгенолог, за няколко месеца е командирован в болницата в Генерал Тошево. След около 6 години като завеждащ здравния участък в село Росица, през 1996 година започва работа в МБАЛ-Добрич, а е началник на отделението по Образна диагностика от 2001 година.
По повод утрешния празник, д-р Димитров си пожела за съсловието подобряване  на условията на работа и да се обръща повече внимание на пациентите.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Времето на 20 ноември
Времето на 20 ноември
Община Добрич ще депозира проектно предложение за цялостно управление на трафика в града (ВИДЕО)
Община Добрич ще депозира проектно предложение за цялостно управление на трафика в града (ВИДЕО)
 Все още има щедри хора с добри сърца, убедена е Сабина Дукова след бала на Дамски клуб „Майчина грижа” (ВИДЕО)
Все още има щедри хора с добри сърца, убедена е Сабина Дукова след бала на Дамски клуб „Майчина грижа” (ВИДЕО)
Малолетни задигнали зеленчуци и охранителна камера от маса на пазара в Добрич
Малолетни задигнали зеленчуци и охранителна камера от маса на пазара в ДобричЯндекс.Метрика