Начало >Добруджа >Общество

Дариха пациентния монитор от кампанията за капачки. Следващата цел - родилно легло (ВИДЕО)

14.09.2018 г. 13:41:15 ч.
/
Дариха пациентния монитор от кампанията за капачки. Следващата цел - родилно легло (ВИДЕО)
Първото дарение от благотворителната кампания с пластмасови капачки – пациентен монитор за родилки след секцио, бе направено днес  в АГ-отделението на добричката болница.  В набирането на средствата за апарата е помогнал и Лайънс клуб Добрич, като е прибавил към сумата 370 лева. Това е апарат, който се използва за проследяване на жизнените показатели на  родилките в ранния следродилен период, обясни д-р Ивайло Петев, в.и.д. завеждащ АГ- отделението в добричката болница. Организаторите на кампанията Димитрина Младенова, Йоанна Койчева и Милена Савова благодариха на всички, които са се включили в инициативата.
Кампанията продължава. Следващата цел е закупуване на ново родилно легло за отделението. Родилните легла в отделението са три на брой. Те  са доста остарели и  за това се търсят начини за тяхната подмяна. Новите легла са по - удобни и по-функционални за раждащите майки, уточни д-р Ивайло Петев.
Пунктовете  за събиране и предаване на капачки и жълти стотинки са Фотото в подлеза на градския парк, оптика „Алта” на площад „Свобода”, детската площадка до хотел България, склад в Търговия на едро и в двата магазина на  фирма „Веник”.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика