Начало >Добруджа >Криминални

Делото по обвинение за кражба на тръби за над 77 милиона върви към финал

09.03.2018 г. 11:50:16 ч.
/
Делото по обвинение за кражба на тръби за над 77 милиона върви към финал
Делото по обвинение за крупна кражба на тръби, гледано в Окръжен съд - Добрич върви към финал. Двама от подсъдимите вече дадоха обяснения по повдигнатите им обвинения. Третият подсъдим изяви желание да бъде изслушан на следващото съдебно заседание, което е насрочено за 13 април. Междувременно съдът предяви на страните веществените доказателства, сред които фактури, стокови разписки, приемно-предавателни протоколи, кантарни бележки и др.
            Подсъдими в процеса са Радко Г. от Силистра, сочен от прокуратурата като извършител на деянието, Стефан К. от София, като подбудител и помагач и Красимир Ц. от София, като помагач.
         Тримата са обвинени за това, че в периода от ноември 2011г. до 19 март 2012г., в съучастие помежду си, при условията на продължавано престъпление, отнели от ВиК - Добрич движими вещи, които не били под постоянен надзор - общо 29 717 метра тръби от водонапорен тръбопровод „Водоснабдяване на Добрич от терасите на река Дунав”, на стойност 77 169 798. 80 лева, като кражбата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай. Според обвинителния акт в посочения период на територията на области Силистра и Добрич били изкопани и демонтирани тръби с общо тегло 10 757 554 килограма. Прокуратурата твърди, че кражбата е била извършена чрез посредственото извършителство на други 4 лица, като при изваждането на тръбите са били използвани тежка земекопна техника, моторни превозни средства и технически средства - сечива, кислородни бутилки, оксижени, бутилки с пропан - бутан, резачи.
         Очаква се след изслушването на третия подсъдим, ако страните нямат допълнителни искания за доказателства, да се премине към пледоарии, като определените за тях дати са в началото на юни.
Делото по обвинение за кражбата на тръби от водонапорния тръбопровод започна в началото на 2015 година. По него е приет за съвместно разглеждане граждански иск от ВиК - Добрич,  изготвени са множество експертизи и са разпитани над 100 свидетели.
 
Източник:Пресцентър Окръжен съд

Коментирайте
Подобни новини
Пътните полицаи задържаха мъж, шофирал под въздействие на  бензодиазепин
Пътните полицаи задържаха мъж, шофирал под въздействие на бензодиазепин
Челен сблъсък с пострадали в района на Пети километър
Челен сблъсък с пострадали в района на Пети километър
Трима водачи задържани в неделния ден заради употреба на алкохол
Трима водачи задържани в неделния ден заради употреба на алкохол
Пешеходка е била блъсната на пешеходна пътека в Добрич
Пешеходка е била блъсната на пешеходна пътека в Добрич



Яндекс.Метрика