Деница Ангелова: Винаги съм харесвала различното и чувственото

24.08.2016 г. 10:21:58 ч.
/
Деница Ангелова: Винаги съм харесвала различното и чувственото
Деница Ангелова от добричката група "New 5" издаде първи джаз албум BEYOND („Отвъд“). Деница е завършила училището по изкуствата в Добрич - СОУ “Св. Климент Охридски” в класа на Милена Пеева. Сега учи в Софийския университет, специалност „Музикална педагогика”. Пее в клуб в столицата.
Идеята за албума „Отвъд“ се ражда на сън. „Сънувах, станах и записах името“, разказва Деница. Дискът съдържа13 песни – джаз стандарти, акапелно изпълнение. Има песни на Франк  Синатра и Стиви Уондър. Албумът излиза благодарение на Мартин Марков, преподавател в Музикалната академия. Джаз идолът на младата певица се казва Васил Петров. Деница Ангелова не скрива, че дължи най-много на своята учителка и вдъхновителка Милена Пеева. Студентката е доволна от своята специалност и смята да се занимава сериозно с деца. 


- Деница, ти си сред талантливите добрички момичета. Как изглежда пътят ти от СОУ „Св. Климент Охридски” до Софийския университет? Какво се случи с теб?
За тези четири години - от излизането ми от училище до университета, се случиха много неща. Пътят ми беше леко трънлив, но имаше и много хубави моменти. Аз ценя най-вече хубавите моменти. Всичко е перфектно, когато вярваш в чудеса. Вярваш в това, което притежаваш, и не забравяш откъде си тръгнал.
- Преди пееше в добричката група "New 5". Издала си албум… 
Албумът ми се казва  BEYOND ( „Отвъд“ ). Идеята за името дойде на сън. Сънувах, че пиша това име някъде и не мога да стана към 3.30 -4, за да намеря лист и химикал да го запиша. Точно на сън дойде „Отвъд“. В албума има 13 песни. Те са джаз стандарти, направени само с пиано и глас. Нещо като демо акапелен албум. Песните са от 30-40-те години. Има песни на Франк Синатра, на Стиви Уондър. Аз и моят колега Мартин Марков направихме албума. Той е страхотен човек - преподавател в Музикалната академия. Преподава и в Нов български университет. Той е и мой вдъхновител. Запали ме по джаза. На него дължа албума.
- На кого дължиш най-много за това, което си в музиката ?
Най-много дължа несъмнено на Милена Пеева, моят преподавател по музика в СОУ”Св.Климент Охридски”.Тя е моят човек, който ме въздигна, който ме накара да повярвам, че има нещо различно в мен. Тя ми е говорила толкова неща още в  8-9 клас. Аз бях много притеснителна, тя ме респектираше. И до ден днешен изпитвам респект- на толкова неща ме е научила. На много дисциплина ме е научила. И съм и много благодарна.
- Учиш „Музикална педагогика” в Софийския университет. Интересно ли ти е да се занимаваш с деца ?
Изключително интересна ми е тази специалност, особено ми допада психологическата част. Учим и музикални предмети. Съсредоточени сме върху малките деца и сега - в трети курс, наблюдавахме децата. Страхотни сладури са и на мен наистина ми харесва да се занимавам с тях.
- Кои са идолите ти в джаза? Нямаме много джаз изпълнители…
Васил Петров  е най-добрият. С него се познаваме. Дойде една вечер в бара в София, в който пея. И той е невероятен. Няма такава харизма, такова присъствие. Като го видях и потънах. Понеже се сближихме, той е много отворен човек. Вярва в музиката и ми каза: „Дени искаш ли да участваш в мой проект?“. Направихме две песни - Something stupid и All the way. Той организираше честване на 100 години от рождението на Франк Синатра и ме покани в Русе. Така пяхме в дует.
- Какво става с твоите съученици и приятели от "New 5"?
Много се радвам за тях. Радвам се, когато ги виждам. Всеки тръгна по своя път.
Иван - единственото момче в групата, учи в Пловдив. Пътува с кораби и не съм го виждала много време. Ралица също учи в АМТИИ-Пловдив, а сега пее тук и на морето  с Милена Пеева. Иванина е в София и сме заедно.
- За какво мечтаеш?
Мечтая да правя това, което правя в момента. Винаги съм мечтала да следвам моите си неща, да страня от комерсиалното. Винаги съм харесвала различното и чувственото. Мечтая да не спирам да се занимавам с музика и няма да спра.
 

 

Коментирайте
Подобни новини
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми



Яндекс.Метрика