Депутатите спорят заплаха ли е Русия за националната ни сигурност

13.09.2017 г. 15:09:06 ч.
/
Депутатите спорят заплаха ли е Русия за националната ни сигурност
Депутатите влязоха в спор заплаха ли е Русия за националната ни сигурност. Подобна констатация се посочва в доклада на правителството за състоянието на националната сигурност за 2016 година. Красимир Велчев от ГЕРБ, който е член на парламентарната група за приятелство с Русия, не е запознат със становищата в доклада. Според него явно тези констатации са по повод на конкретно поведение на определени политици. По думите му, когато се говори за любов към Русия, никой няма предвид Сталин, Горбачов, Брежнев и Путин, а руският народ. Самият Велчев също си спомня за годините в Русия с топли чувства. Имах много приятели, изтъкна той.
Обикновено политиците пречат на отношенията между хората, убеден е Велчев.
Станислав Станилов от "Атака" изобщо не е съгласен с констатациите в доклада. Това са "натовски глупости", подчерта той. Руснаците са три пъти по-слаби от НАТО, смята атакистът и недоумява как Алиансът може да е обект на заплаха, идваща от Руската федерация.
Груба грешка са подобни становища според червения депутат Антон Кутев. Последните правителства поддържат антируска политика, критикува той. По мнението му, България може да е мостът между Русия и Европа.
Според патриота Милен Михов, който е член на комисията по отбрана, докладът правилно отразява заплахите за националната сигурност.
Посочвало се засиленото присъствие на Русия в черноморския регион. Това било притеснително за националната ни сигурност. Освен това заплаха били и изострените отношения Русия-ЕС.
Не можем да си затваряме очите пред тези заплахи, смята Михов. Никой във властта не поставял под съмнение добрите отношения между България и Русия. И в предишни доклади има подобни становища, по мнението му.
Студената война се завръща в Европа, смята Милен Михов.
Снимка:putidorogi-nn.ru
Източник:News.bg

Коментирайте
Подобни новини
5 милиона туристи са посетили България до юли
5 милиона туристи са посетили България до юли
.„Уиз Еър” спира полетите си от София по три дестинации
.„Уиз Еър” спира полетите си от София по три дестинации
Нов щам на грипа идва с есента
Нов щам на грипа идва с есента
Радев ще кани успели българи да инвестират в България
Радев ще кани успели българи да инвестират в БългарияЯндекс.Метрика