Начало >Добруджа >Регионални

Деспина Панчева е майстор №1 на кюфтетата в Генерал Тошево (ВИДЕО)

09.11.2018 г. 11:30:06 ч.
/
Деспина Панчева е майстор №1 на кюфтетата в Генерал Тошево (ВИДЕО)
Деспина Панчева си спечели славата на най-добрия майстор на кюфтета в община Генерал Тошево. Авторитетното жури в състав: Ути Бъчваров, областният управител Красимир Кирилов, кметът Валентин Димитров се затрудни в избора на най-добро кюфте между трима от участниците, затова се наложи намесата на предедателя на Общинския съвет в Генерал Тошево Христо Павлов, който наклони везните в полза на Деспина Панчева. Тя е счетоводител на читалището в града и запален готвач. Участник и призьор от миналогодишното издание на фестивала, когато конкурсът бе за най-добра сарма. След наградата и през тази година, Деспина обяви, че догодина няма да участва в конкурсната надпревара, а ще бъде доброволец. За първото място Деспина спечели половин прасе.
Величка Тодорова от Кардам се нареди на второ място с леко пикантните си кюфтета. Тя отнесе заден бут и много овации. Трета е Марияна Драганова, която си тръгна с плешка от прасенцето.
Седем любители кулинари взеха участие в конкурса, който премина при много добро настроение и подкрепа от страна на публиката. Всички участници получиха грамоти и подаръци от Община Генерал Тошево.
Кметът Валентин Димитров призна, че Ути Бъчваров вече е дал съгласието си дабъде в Генерал Тошево и догодина, като тепърва ще се уточнява програмата, менюто и конкурсите.

Репортаж на Севдалина Сарандева и Петър Петров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Представят „Нарисувай ми дума” в Българево
Представят „Нарисувай ми дума” в Българево
Общинският съвет на  Добричка община  заседава извънредно (ВИДЕО)
Общинският съвет на Добричка община заседава извънредно (ВИДЕО)
Проектът за бюджет на община Каварна е в размер на 16 169 578 лв.
Проектът за бюджет на община Каварна е в размер на 16 169 578 лв.
 Бюджетът на Добричка община за  2019 г. е в размер на 23 206 695 лева
Бюджетът на Добричка община за 2019 г. е в размер на 23 206 695 леваЯндекс.Метрика