Начало >Добруджа >Регионални

Детската градина в Батово вече има самостоятелно спално помещение (ВИДЕО)

20.03.2019 г. 14:11:38 ч.
/
Детската градина в Батово вече има самостоятелно спално помещение (ВИДЕО)
Кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков и директорът Милена Димитрова откриха официално днес новоизградената пристройка към Детската градина в Батово. По този начин в детското заведение е обособено самостоятелно спално помещение.
Капацитетът на новото помещение е за 20 самостоятелни легла. Монтиран е нов климатик за неговото отопление Направено е освежаване и на стените на занималнята. За новата спалня е закупено изцяло ново оборудване и обзавеждане.
Обновяването на детската градина е на обща стойност около 65 000 лв. и е извършено със средства, изцяло осигурени от бюджета на община Добричка.
„Две неща обещаха на жителите на Батово в предизборната кампания преди 4 години – да направим пристройка, от която детската градина имаше нужда, а второто – да проектираме канал, който да мине през селото така, че да няма наводнения. Ето, че първото обещание вече е изпълнено. За второто вече е готов проектът, но тъй като са необходими много финансови средства, които общината не може да си позволи, затова се обърнахме към съответните компетентни институции и се надявам до края на тази година и това да се случи”, заяви в приветствието си кметът на община Добричка.
В момента детската градина се посещава от 15 деца, които са само от Батово, на целодневно обучение, обясни директорът Милена Димитрова.

Репортаж на Дана Михайлова и Петър Петров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Авария на ПС Савово отстраняват от ВиК Добрич
Авария на ПС Савово отстраняват от ВиК Добрич
Мария Стефанова грабна специалната награда на конкурса за изпълнители в гр.Тервел (ВИДЕО)
Мария Стефанова грабна специалната награда на конкурса за изпълнители в гр.Тервел (ВИДЕО)
В Тервел се провежда  деветото издание на конкурса за  изпълнители на традиционна добруджанска народна песен „Калинка Вълчева”
В Тервел се провежда деветото издание на конкурса за изпълнители на традиционна добруджанска народна песен „Калинка Вълчева”
Представят изданието „Военните паметници на територията на община Добричка“
Представят изданието „Военните паметници на територията на община Добричка“Яндекс.Метрика