Начало >Добруджа >Култура

Димитрина Германова заминава за Световен шампионат по сценични изкуства в Лос Анджелис (ВИДЕО)

02.07.2019 г. 20:48:24 ч.
/
Димитрина Германова  заминава за Световен шампионат по сценични изкуства в Лос Анджелис (ВИДЕО)
Талантливото добричко момиче Димитрина Германова заминава за участие в Световния шампионат по сценични изкуства в Лос Анджелис, Холивуд. Това ще бъде неговото  23-то издание  и участие в него ще  вземат както професионалисти, така и непрофесионалисти в различни категории от цял свят. Покана за участие във фестивала тя получава в края на миналата година,  след участие  в конкурса „Кръстопът на музите”.
Четири са категориите в които ще се представи петнадесет годишната добричлийка, а изпълненията в тях са ограничени до една минута. Това  бе най-трудното нещо от цялата подготовка. Да сведеш едно изпълнение от три минути до една, споделя  талантливото момиче. Нейното желание е  да стигне до финал, защото до момента българин не е стигал до този трети етап от шампионата.     
Многобройните награди, които младата певица печели в различните конкурси, са резултат от неуморния труд, който полага, заедно със своята  преподавателка Елена Карабельова в Студиото за поп-рок певци „Сарандев” при Младежки център – Добрич. Обикновено срещите с нея са два пъти в седмицата, но преди участие в конкурс са много повече, като далеч не се ограничават само до работа в студиото. Тя продължава да пее и репетира и у дома.
Изявата на всяка една сцена е надграждане, казва Димитрина. „ „Чувстваш се малко по-завършен. Носи опит, нови запознанства, нови приятелства. Това е най-важното”, допълва тя.
От миналата година Димитрина Германова успява да съчетава танци, пеене и актьорско майсторство в Детския музикален театър „Дея” в Добрич, което я прави много щастлива, защото онова, с което желае да се занимава е именно изкуството.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Културен афиш за периода 27 януари  –  2 февруари 2020 г.
Културен афиш за периода 27 януари – 2 февруари 2020 г.
ДКТ"Дора Габе" стартира със "Сън", за сериозното-забавно
ДКТ"Дора Габе" стартира със "Сън", за сериозното-забавно
„Сън“ – първата премиера на ДКТ“Дора Габе“ за 2020 –а
„Сън“ – първата премиера на ДКТ“Дора Габе“ за 2020 –а
Стартира областният конкурс „Смешното в училище в карикатури“ 2020
Стартира областният конкурс „Смешното в училище в карикатури“ 2020Яндекс.Метрика