Начало >Добруджа >Общество

До месец-два в България всичко ще бъде нормално, прогнозира нашенец, върнал се от Англия, за да направи сватба (ВИДЕО)

03.06.2020 г. 13:05:59 ч.
/
До месец-два в България всичко ще бъде нормално, прогнозира нашенец, върнал се от Англия, за да направи сватба (ВИДЕО)
Георги Нейчев  и неговата годеница Катерина Андреева са част от онези 350 жители на областта, които в момента са изолирани заради коронавируса. Те се прибраха в България на 25 май през Дунав мост с кола, а в момента карат карантината си в къщата на бабата и дядото на Георги в Балчик. Поводът да се завърнат младите хора в родината е предстоящата на 20 юни сватба. Тя е планирана преди година и в крайна сметка ще се състоя.
Предвидихме и времето за карантината, но се надявахме да падне на 1 юни, споделя Георги Нейчев. Пътуването е минала безпрепятствено, единствено с опашки на границата между Унгария и Румъния и то за около 2 часа. При влизане в България през КПП Дунав мост двата са попълнили пред служител на РЗИ декларация с личните данни, телефон и адрес на който могат да бъдат открити по време на 14-дневната изолация.  Първите дни в Балчик са преминали по-леко, но втората седмица е вече доста по-досадно, признава Георги.
През цялото време на извънредната обстановка в Лондон добричлията е ходил на работа, бъдещата му съпруга е работила от дома им. През април е било спокойно и празно, като се изключат опашките по магазините.
Англичаните не се отнесоха сериозно към пандемията и мерките,  т.н Lockdown (затваряне) не важеше за някои бизнеси и ресторанти, разказва Георги. И понеже англичаните закъсняха доста с мерките, решиха, че ситуацията не е толкова сериозна и ще могат да я овладеят, се стигна до голямата бройка заразени и починали. Важното е, че вече всичко отшумява.
Бъдещите младоженци живеят в момента във вилата на бабата и дядото на Георги край Балчик. Предварително къщата е била подготвена и заредена с храна за предстоящата изолация. Те не са контактували все още с никого, комуникацията се извършва по телефона.
Не е лесно, но трябва да се справим, допълва Георги, давайки си сметка, че се завръща от държава, където има много заразени с Ковид-19. Имаме доста близки възрастни хора и не искаме да ги подлагаме на риск, казва отговорно младият мъж.
Братът на Георги се е прибрал пет дни преди тях със самолет до Варна, но те избират да пътуват с кола, тъй като ще останат за по-продължително време в България и тя ще им бъде нужна. От Лондон до Добрич разстоянието е около 3 000 км. и не е толкова лесно да бъде преодоляно, както им е изглеждало в началото, но те го правят вече за трети път, така че опит не им липсва.
На въпрос дали се усеща притеснение от хората заради епидемията, Георги е категоричен, че медиите в Англия са изиграли голяма роля за това дали да има или няма страх. Първоначално информацията в Обединеното кралство за коронавируса е била ежеминутна, но след първия месец съвсем умишлено е била ограничавана, за да не се предизвиква паника, независимо от повишения брой заразени и починали. Самият Георги Нейчев в началото също е бил доста скептично настроен към ситуацията, но сега отчита сериозността на случващото се.
И това ще мине, казва той и допълва, че и по-страшни неща са се случвали. Сега има и много фалшива информация покрай пандемията, има и доста доверчиви хора, които вярват на всичко, което им се изпречи пред очите, но хубавото е, че тук, в България нещата вече изглеждат добре, казва Георги и прогнозира, че до месец-два всичко ще бъде нормално. Пътуването е любимо занимание за Георги Нейчев, затова и Ковид-19  по никакъв начин няма да промени отношението му към него. Ще спазва ограниченията, каквито са и където са, но няма да се откаже да пътешества, завършва той.
 
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Отпадат ограниченията за дискотеки и нощни заведения
Отпадат ограниченията за дискотеки и нощни заведения
Прогноза за времето в понеделник, 13 юли
Прогноза за времето в понеделник, 13 юли
От снощи е преустановен приемът в отделението по ортопедия на МБАЛ-Добрич заради съмнение за коронавирус
От снощи е преустановен приемът в отделението по ортопедия на МБАЛ-Добрич заради съмнение за коронавирус
Вестник ГЛАС: Расте броят на заразените с ковид-19, върнаха част от мерките
Вестник ГЛАС: Расте броят на заразените с ковид-19, върнаха част от меркитеЯндекс.Метрика