Начало >Добруджа >Общество

Добра оценка за изборния резултат дава областният лидер Мая Димитрова (ВИДЕО)

05.12.2019 г. 10:52:38 ч.
/
Добра оценка за изборния резултат дава областният лидер Мая Димитрова (ВИДЕО)
Представянето на БСП за България на местния вот  на областно ниво е добро, такава оценка направи пред МГ“Добруджа“, областният и общински председател на БСП Мая Димитрова. Направихме анализи по общини, предстои и Областен съвет на БСП на 13 декември, когато ще се обобщят резултатите от  Местни избори - 2019, съобщи лидерът на партията. БСП има отстъпление от кметската власт в Тервел и Каварна, но запази позициите си  в община Добричка, Ген.Тошево и Балчик. 43 –ма са общинските съветници от партията в областта.  В резултат на изборите има избрани  четирима председатели на Общински съвети в Ген.Тошево-д-р Яна Бонева, Шабла- д-р Йорданка Стоева, Балчик – Николай Колев и град Добрич-Мая Димитрова. БСП за България има ръст в  Общински съвет Добрич  от 6 на 7 съветници и  един съветник в Крушари ,където до сега не е имало.
„Всеки избор има своята специфика.Местните са различни както от парламентарните, така и от европейските и президентските избори. Определено бяха трудни избори“, признава Мая Димитрова. По думите и БСП направи позитивна кампания, нашата цел не беше да нападаме когото и да било от кандидатите за кметове, целта ни беше да представим на хората програмата си. Мая Димитрова не смята, че са сбъркали с избора на Георги Петков за кандидат кмет на левицата за областния град. Тя е убедена, в това че е добър кандидат за кмет на Добрич, който заслужава да бъде оценен, но хората не успяха да го разпознаят. Димитрова признава, че са се забавили с представянето му.
Изборът на Мая Димитрова за председател на Общински съвет Добрич е въпрос на решение на съветниците, казва  самата председателка. Няма задкулисие в това, казва Димитрова, резултатът беше виден с 24 гласа стана изборът.
 В Общински съвет- Добрич, няма конфронтация и реваншизъм, убедена е като нов председател Димитрова. На никого не е нарушено правото да участва в комисии, друг е въпросът за ръководствата, отбелязва  Мая Димитрова. Според нея стига да иска всеки съветник може да работи в комисиите, защото те са отворени. Като председател на ОбС-Добрич, Димитрова си пожелава всички  41 съветници да работят в името на гражданите. Стремежът и ще бъде да работят по направената от БСП програма за напред.
На този етап никой от социалистите в област Добрич не е заявил, че иска оставката на Корнелия Нинова заради загубата на изборите,  коментира Димитрова. Според нея Нинова е председател който води партията напред  и няма защо да и се иска оставка. /Оттегляне на Корнелия Нинова поиска един от добричките депутати от БСП , Красимир Янков/. Пълен цикъл отчети и избори предстои за социалистическата партия в следващите месеци.
Мая Димитрова не е информирана  за допълнително вписване на гласоподаватели в  избирателните списъци на община Добричка и според нея вотът е напълно честен. Който счита, че правата му са нарушени се обръща към компетентните органи, посочва като юрист  и лидер на партия Димитрова.
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
17-годишна англичанка е доброволец в РБ „Дора Габе” (ВИДЕО)
17-годишна англичанка е доброволец в РБ „Дора Габе” (ВИДЕО)
Времето в сряда
Времето в сряда
Семейство Станчеви – най-четящото семейство в Добрич (ВИДЕО)
Семейство Станчеви – най-четящото семейство в Добрич (ВИДЕО)
Областните етапи на състезанията "Млад огнеборец" и на "Защита при бедствия..." ще се проведат в Добрич
Областните етапи на състезанията "Млад огнеборец" и на "Защита при бедствия..." ще се проведат в Добрич



Яндекс.Метрика