Начало >Добруджа >Общество

Добрич е домакин на Десетото юбилейно национално състезание "Млад фермер"

15.04.2019 г. 13:51:47 ч.
/
Добрич е домакин на Десетото  юбилейно национално състезание "Млад фермер"
ПГ по аграрно стопанство в Добрич е домакин на Десетото юбилейно национално състезание "Млад фермер", което ще се проведе от 23 до 25 април.
Преди десет години гимназията бе организатор на първата подобна  надпревара в страната, припомни директорът Господин Господинов. Участие ще вземат отборите, класирани на първите места от зоналното състезание за Северна България, проведено  в Долни Дъбник и за Южна България, проведено в Карнобат. Отборите са общо 10, а индивидуалните състезатели са 60. Те ще бъдат придружени от ръководители и директори на земеделските училища в България. Състезателните модули са три: Механизация на селското стопанство, Земеделие и Животновъдство. Първият модул включва решаване на електронен тест по безопасност на движението по пътищата и майсторско управление на трактор на полигона в учебното заведение. Състезателите в специалността "Растениевъдство" ще разпознават семена от зърнено-житни, зърнено-бобови, технически  и зеленчукови култури и ще извършват резитба на нискостеблени лозя, а бъдещите животновъди ще покажат умения при  доене на крава във фермата на Добруджански земеделски институт -Ген.Тошево и ще разпознават фуражи и фуражни добавки. Със свой отбор ще се представи и училището-домакин. Участието ще е и в трите дисциплини, а шансовете за отлично представяне са повече от добри.
Откакто открихме това състезание преди 10 години винаги сме заемали призови места в отделните модули, разказва Господин Господинов  и се надява на първото място в отборното класиране.
Официалното откриване на състезанието е във вторник, 23 април, от 14.30 часа, на площад "Свобода" в Добрич.
Опитваме се да привлечем вниманието на обществеността към професионалното образование и да покажем, че ни има, признава директорът на ПГ по аграрно стопанство. Покани са разпратени до всички ръководни институции в Добрич.

На снимката: Отборът на ПГАС през 2018 г.
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето на Цветница, 21 април
Прогноза за времето на Цветница, 21 април
Днес ще стане ясен талантът на Добруджа
Днес ще стане ясен талантът на Добруджа
Лазарки, гайди, песни и танци огласиха Добрич на Лазаровден (ВИДЕО)
Лазарки, гайди, песни и танци огласиха Добрич на Лазаровден (ВИДЕО)
Продължават засилените проверки на КАТ по пътищата на страната
Продължават засилените проверки на КАТ по пътищата на странатаЯндекс.Метрика