Начало >Добруджа >Общество

Добрич е домакин на Десетото юбилейно национално състезание "Млад фермер"

15.04.2019 г. 13:51:47 ч.
/
Добрич е домакин на Десетото  юбилейно национално състезание "Млад фермер"
ПГ по аграрно стопанство в Добрич е домакин на Десетото юбилейно национално състезание "Млад фермер", което ще се проведе от 23 до 25 април.
Преди десет години гимназията бе организатор на първата подобна  надпревара в страната, припомни директорът Господин Господинов. Участие ще вземат отборите, класирани на първите места от зоналното състезание за Северна България, проведено  в Долни Дъбник и за Южна България, проведено в Карнобат. Отборите са общо 10, а индивидуалните състезатели са 60. Те ще бъдат придружени от ръководители и директори на земеделските училища в България. Състезателните модули са три: Механизация на селското стопанство, Земеделие и Животновъдство. Първият модул включва решаване на електронен тест по безопасност на движението по пътищата и майсторско управление на трактор на полигона в учебното заведение. Състезателите в специалността "Растениевъдство" ще разпознават семена от зърнено-житни, зърнено-бобови, технически  и зеленчукови култури и ще извършват резитба на нискостеблени лозя, а бъдещите животновъди ще покажат умения при  доене на крава във фермата на Добруджански земеделски институт -Ген.Тошево и ще разпознават фуражи и фуражни добавки. Със свой отбор ще се представи и училището-домакин. Участието ще е и в трите дисциплини, а шансовете за отлично представяне са повече от добри.
Откакто открихме това състезание преди 10 години винаги сме заемали призови места в отделните модули, разказва Господин Господинов  и се надява на първото място в отборното класиране.
Официалното откриване на състезанието е във вторник, 23 април, от 14.30 часа, на площад "Свобода" в Добрич.
Опитваме се да привлечем вниманието на обществеността към професионалното образование и да покажем, че ни има, признава директорът на ПГ по аграрно стопанство. Покани са разпратени до всички ръководни институции в Добрич.

На снимката: Отборът на ПГАС през 2018 г.
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Вестник ГЛАС: 65 години Професионален ансамбъл – гордостта на Добруджа
Вестник ГЛАС: 65 години Професионален ансамбъл – гордостта на Добруджа
Прогноза за времето в понеделник, 16 септември
Прогноза за времето в понеделник, 16 септември
Славейковци събраха 17 чувала „хорска безотговорност” около училището
Славейковци събраха 17 чувала „хорска безотговорност” около училището
С молебен и мотошествие в Добрич почетоха паметта на загиналите мотористи (ВИДЕО)
С молебен и мотошествие в Добрич почетоха паметта на загиналите мотористи (ВИДЕО)Яндекс.Метрика