Начало >Добруджа >Общество

Добрич приема днес кампанията „Бъди войник“ (ВИДЕО)

10.10.2019 г. 08:42:51 ч.
/
Добрич приема днес кампанията „Бъди войник“ (ВИДЕО)
Добрич ще бъде домакин днес на събитията от информационната кампания „Бъди войник“. Проявите ще бъдат наблюдавани от командира на Военноморските сили (ВМС) контраадмирал Кирил Михайлов, като това ще бъде неговото първо участие в кампанията.
От 16.00 часа пред входа на Драматичния театър „Йордан Йовков” в Добрич започва информационната борса за набиране на войници и матроси за Българската армия. В нея ще бъдат представени Сухопътните войски, Военновъздушните сили, ВМС, Специалните сили, служба „Военна полиция“, Националната гвардейска част, Военно окръжие - Добрич. Присъстващите ще могат да се запознаят с възможностите, условията и сроковете за кандидатстване и постъпване на служба във Въоръжените сили.
В информационната борса ще участват и представители на Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски“ и на Висшето Военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“, които ще разясняват условията за прием и обучение във висшите военни училища.
В същия час военна техника, въоръжение и оборудване на Сухопътни войски, ВМС, Специалните сили и служба „Военна полиция“ ще бъдат разположени на паркинга на ул. „Максим Горки” и на площад „Демокрация”.
От 17.00 часа започва шествие на Представителния духов оркестър на ВМС и мажоретен състав при средно училище по изкуствата „Св. Климент Охридски“ (по пешеходната зона на бул. „25-и септември“ и ул. „България“).
Представители на Специалните сили ще направят демонстрации на задачи, които се изпълняват в градски условия.
Курсанти от факултет „Артилерия, противовъздушна отбрана и комуникационни и информационни системи“ в Шумен ще представят пред посетителите техники на ръкопашен бой.
В рамките на кампанията Регионалният исторически музей ще представи експозицията „Добруджа 1940 година – възвръщане на Южна Добруджа“.
От 17.30 часа НД „Традиция“ ще представи екипировка и въоръжение на българската войска през XIX и XX век в „музей на открито“.
Кампанията ще завърши със заря, след концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, Представителния духов оркестър на Военноморските сили и самодейни състави от града (спортен клуб „Алексия“, студио „Сарандев“, ансамбъл „Добруджа“ и др.).
Концертът е с начало 18.30 часа.
„Бъди войник“ в Добрич се реализира с любезното съдействие на Община град Добрич и Община Добричка, както и общините Генерал Тошево, Каварна и Шабла.
Входът е свободен.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика