Добрич ще е домакин на Международно кулинарно изложение

21.01.2014 г. 11:08:00 ч.
/
Добрич ще е домакин на Международно кулинарно изложение
Дейността на клъстър „Кулинарни изкуства и гостоприемство" бе представена на специална пресконференция от офис-мениджъра Виолета Димитрова. Учредители са ВУ „Международен колеж", Сдружение "Международен институт по мениджмънт", Ейч Ар Си Кулинарна академия, Е-турс, ЧПГ „Райко Цончев", „Екотел", Счетоводна къща „Интер", „Акристо" ООД Варна и „Адвенчър"- Теодора Димитрова от гр.Антоново.
Клъстърът е създаден под формата на сдружение под наименованието Асоциация „Кулинарни изкуства и гостоприемство" и подържа електронен бюлетин с актуална информация, която се разпространява по електронен път сред фирми, организации и потребители в сферата на кулинарията и туризма. Разполага и с интернет страница и он-лайн регистрационна система, както и виртуални кулинарни турове. В най-скоро време започва поредица от информационни срещи в градовете Варна, Лозница, Добрич и Шумен, като срещата в Добрич е предвидена за 29 януари в залата на ТПП. През февруари предстои организиране на Национална конференция на тема "Кулинарията и гостоприемството- фактор за успешно развитие на туризма". Един от най-сериозните ангажименти е свързан с организирането на Международно кулинарно изложение, предвидено за края на май и началото на юни. От сега се знае, че интерес към изложението са проявили кулинарни фирми от Италия и Румъния. Ще се готви директно на площада. Клъстерът е предвидил и участие на своите членове в регионални, национални и международни туристически изложения във Варна, Русе, Пловдив, Букурещ, Будапеща и Загреб.


Коментирайте
Подобни новини
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
Заменят  линоловия  с олеинов  слънгоглед . От Кортева Агрисайънс са категорични, че новият хибрид не е  конюнктурна стока, която след 2 г.ще фалира (ВИДЕО)
Заменят линоловия с олеинов слънгоглед . От Кортева Агрисайънс са категорични, че новият хибрид не е конюнктурна стока, която след 2 г.ще фалира (ВИДЕО)
В Добрич бе открит новият технически център на „Бош Кар Сервиз” (ВИДЕО)
В Добрич бе открит новият технически център на „Бош Кар Сервиз” (ВИДЕО)
Веселин Банковски: Добрич и Северното Черноморие имат потенциал за целогодишен туризъм (ВИДЕО)
Веселин Банковски: Добрич и Северното Черноморие имат потенциал за целогодишен туризъм (ВИДЕО)Яндекс.Метрика