Добричкото плуване се възражда с пълна сила, децата станаха първи на ДЛОП (ВИДЕО)

08.07.2019 г. 17:09:42 ч.
/
Добричкото плуване се възражда с пълна сила, децата станаха първи на  ДЛОП (ВИДЕО)
Плувците на СКПС  Добруджа се класираха отборно на първо място на провелото се от 5 до 7 юли в Благоевград Държавно лично-отборно първенство. Те завоюваха 205.72 точки, спечелвайки общо 19 медала - 8 златни, 7 сребърни и 4 бронзови. За сравнение класираните на второ място домакини от Пирин имат 175.88 т. и 10 медала в актива си.
Такова чудо не се е случвало от 30 години, заяви въодушевено треньорът Веселин Нейков. Но плуването се завръща с пълна сила. Това е първа състезателна година за тези деца, заяви треньорът и помоли някои от родителите да не се наместват толкова активно със съвети.
Не можахме да заведем повече деца за съжаление, сподели и Антония Михова, която сега работи на мястото на напусналия Иван Иванов.
Най-успешно от всички се представи Радослав Тодоров, чийто треньор е Денислав Калчев и който остана без конкуренция в бруста. Той грабна златните медали на 50, 100 и 200 метровата дистанция. Окичи се със злато на 100 м.бътерфлай и бе част от златните щафети на 4х100 св.стил и 4х100 съчетано. Освен това стана втори на  400 м св.стил.
Отлично плуваха и неговите съотборници Радо Нейков - втори на 50 и 100  м бътерфлай, на 50 и 100 м кроул  и златен медалист с щафетите 4х100 св.стил и 4х100 съчетано плуване, Витомир Новачев и Калоян Сърбов-републикански шампиони на щафета.
При момичетата най-добре се представи щафетата 4х100 съчетано, където Мая Василева, Преслава Йорданова, Лъчезара Апостолова  и Елеонора Ламбова грабнаха  златните медали.
Освен това Преслава Йорданова стана шампионка на 50 м бруст, втора на 50 м св.стил, на 100 м бруст  и трета на 100 м св.стил.
Левена Аврамова се окичи със сребърен медал на 50 м бътерфлай. Мая Василева спечели два бронзови медала - на 100 и на 200 м гръб.
Работим много успешно и двата басейна - Русалка и Изида, заяви Веселин Нейков, който е убеден, че хубавите новини в плуването предстоят. 

Репортаж на Дана Михайлова, Димитър Узунов и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
26 петокласници в 8 вида спорт ще приеме училището за шампиони в Добрич (ВИДЕО)
26 петокласници в 8 вида спорт ще приеме училището за шампиони в Добрич (ВИДЕО)
В събота официално откриват тенис-комплекс „Добруджа“
В събота официално откриват тенис-комплекс „Добруджа“
ФУТБОЛ: „Добруджа“ започва подготовка в понеделник
ФУТБОЛ: „Добруджа“ започва подготовка в понеделник
Една паралелка в 5 клас отрежда държавният план-прием за Спортното училище в Добрич
Една паралелка в 5 клас отрежда държавният план-прием за Спортното училище в ДобричЯндекс.Метрика