Драган Нешич: Бъдещето пред Добруджа 07 ще е светло. Първият вариант за треньор преди години е бил Даниел Пеев (ВИДЕО)

09.02.2018 г. 10:41:36 ч.
/
Драган Нешич: Бъдещето пред Добруджа 07 ще е светло. Първият вариант за треньор преди години е бил Даниел Пеев (ВИДЕО)
Сръбският волейболен специалист Драган Нешич, който е член на УС на ВК «Добруджа 07» даде обзорно интервю за МГ Добруджа, в което си спомни началото преди 6 години, когато той, Младен Матеев и Веселин Велев на приятелска вечеря взимат решение за включване в дейността на клуба и създаване на т.н. проект «Добруджа 07». Първата задача е била възобновяване на детската школа, където за първи треньор е привлечен Петър Пенев. По-късно, когато мъжкият тим влиза в Суперлигата и треньрът Георги Петров отказва да продължи с отбора, първото предложение за негов заместник е Даниел Пеев. Той също не приема предложението, тъй като вече има уговорки с Нефтохимик и в Добрич е привлечен най-добрият треньор на българския пазар Мирослав Живков. Селекцията на треньор е най-важната селекция, казва Нешич. После треньорът си избира играчите, разбира се с одобрението на ръководството. Още в началото идеята е отборът да е млад, нещо, което сега е постигнато, но в първите две години в тази насока е направен компромисс, продължава да си спомня Драган Нешич. Той не пропуска и факта, че първоначално малцина са били играчите, готови да дойдат в Добрич, докато сега клубът е «близка» дестинация.
Твърди цели пред играчи и треньор не са  поставяни,  но се е получил търсен ефект – треньор и играчи да «бутат» целите. Нещо, което не е постигнато, според волейболния спец е, че ръководството не е съумяло да поясни, че клубът не е готов за участие в ШЛ. Искахме да използваме ШЛ за реализация на проект «Спорт» - съвместно с политически структури, кметство и спортно министерство да изградим зала, коато да се използва не само от спорта, но и от Добрички панаир, а тази зала щеше да ни задължи всяка година да играем в ШЛ, казва Нешич. Той се надява също така излизането на фирма Изида от проекта да е временно. Никога в залата Нешич не сяда във ВИП зоната, защото иска да знае  какво говорят хората. Една критика означава, че хората мислят за теб, смята Драган Нешич.
Това, което Драган Нешич не каза пред камерата, но подчерта дебело е, че Добрич сега до голяма степен има волейбол благодарение на Соня Велева и на Нели Нешич. Самите те дългогодишни  национални състезателки и част от славния женски отбор на Добруджа преди години, макар и да не  участват в управлението, са невидимите мотори и причина за повечето взети решения. 
 
 
Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев
 
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ВОЛЕЙБОЛ: Промените в Добруджа 07 стабилизираха атмосферата в отбора (ВИДЕО)
ВОЛЕЙБОЛ: Промените в Добруджа 07 стабилизираха атмосферата в отбора (ВИДЕО)
Община Каварна организира коледен турнир по футбол в зала
Община Каварна организира коледен турнир по футбол в зала
БОКС: Добричлийката Стойка Петрова си осигури медал от Световното
БОКС: Добричлийката Стойка Петрова си осигури медал от Световното
ВОЛЕЙБОЛ: Не виждах развитие за себе си в Добрич повече, каза Денимир Димитров пред радио Добруджа
ВОЛЕЙБОЛ: Не виждах развитие за себе си в Добрич повече, каза Денимир Димитров пред радио ДобруджаЯндекс.Метрика