Начало >Добруджа >Култура

Драгомил Георгиев: „Тяло под роклята” е най-силният роман на Галин Никифоров (ВИДЕО)

07.11.2018 г. 11:59:50 ч.
/
Драгомил Георгиев: „Тяло под роклята”  е най-силният роман на Галин Никифоров (ВИДЕО)
„Тяло под роклята”  е най-силният  роман на Галин Никифоров до момента. Това заяви в студиото на МГ „Добруджа” литературният критик Драгомил Георгиев, който тази вече ще представи най-новия роман на добричкия автор. Седмата книга на Никифоров ще бъде представена от 18.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова”. Онова, което той предлага е експериментално четиво, посочи Драгомил Георгиев, като уточни, че творбите на Никифоров не са за масовия читател. Самият той е интелектуалец и героите му са такива, посочи Георгиев.
Никифоров сподели, че е работил върху новата книга около 3,5 години, както за повечето от останалите си романи, като само редактирането отнема около година и половина. По думите му това време е нужно, за ад се огледа внимателно една тема,  да бъдат проучени всички аспекти. Според автора това е задължително. за да може историята да стане добра и внушителна.
Изкуството е най-неподходящото място за съревнование. Всеки, който се занимава с изкуство, заслужава уважение, смята Никифоров. Никога не съм писал книгите си, за да бъда голям или малък писател. Писал съм ги защото изпитвам страст към писането и четенето, казва авторът. Според него е Най-важното е да следваш сърцето и страстта си.
Драгомил Георгиев посочи, че Галин Никифоров е сред големите изключения в България. Той е от малкото творци, които остават верни на своя роден край. Всеки бърза да се позиционира в столицата, защото там има повече възможности. Напротив, Галин дава атмосферата, дава средата и аромата на нашия град. За мен това е много голямо достойнство, смята Драгомил Георгиев.
Самият писател казва, че няма значение в кой град твориш, важното е да се чувстваш комфортно и спокойно. Тук са всички неща, които са ценни в живота ми. Извън Добрич никога не се съм се чувствал на място, с годините това чувство става все по-силно, каза писателят.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Майстори от музикалните среди на гости в СУ"Св.Климент Охридски"
Майстори от музикалните среди на гости в СУ"Св.Климент Охридски"
Културната седмица в Добрич до освобождението
Културната седмица в Добрич до освобождението
20 табла представят в Добричката галерия върхови моменти от руско-турската война
20 табла представят в Добричката галерия върхови моменти от руско-турската война
Хилда Казасян днес в Добрич с „Музиката на Вили”
Хилда Казасян днес в Добрич с „Музиката на Вили”Яндекс.Метрика